Film i TV

Stari prdonja ima još aduta u rukavu

Banner300


George R.R. Martinove kratke fantasy priče dobivaju filmsku ekranizaciju

Piše , Objavljeno

Da nije bilo Game of Thronesa, teško da bi bilo ekranizacije In the Lost Lands, ali tako to ide u svijetu zabave: kad si vruć, možeš prodati bilo što!

martin 1George R. R. Martin je kreator Game of Thrones (točnije, A Song of Fire and Ice) i to će zauvijek ostati, usprkos tome što je kao prilično plodan pisac napisao hrpetinu uglavnom kratkih fantasy priča. Ipak, to ne znači kako samo njegov magnum opus zaslužuje ekranizaciju, a pošto se željezo kuje dok je vruće, snalažljivi se njemački producent, scenarist i redatelj Constantin Werner dosjetio kako bi mogao profitirati na svom buzzu oko serije Game of Thrones i milijuna gledatelja koje HBO privuče svakim njenim nastavkom: ekranizacijom zbirke In the Lost Lands. Radilo bi se o njemačko-kanadskoj produkciji, a snimanje bi trebalo početi krajem godine u Njemačkoj. Iako je poprilični anonimus i trash redatelj, Werner je uspio dobiti Pixomondo da mu rade specijalne efekte (Game of Thrones serija, Igre gladi franšiza, Fast and Furious franšiza) tako da možda sve ispadne u redu…

Ono za što je Werner zapeo jest zbirka od tri kratke fantasy priče koju je Martin izdao još početkom 80-ih i koja je poznata samo najvećim fanovima ovog pisca. Prva se priča vrti oko kraljice koja uposli čarobnicu (za ovu se ulogu trenutno pregovara s Millom Jovovich) i naredi joj da ode u pustopoljinu znanu kao Lost Lands i nabavi joj sposobnost pretvorbe u vukodlaka. Druga se priča bavi djevojkom koja je prisiljena boriti se protiv zmaja-čuvara sedam svjetova kako bi se ponovno sastala sa svojom ljubavi života, a treća nas vodi u budućnost u kojoj je mlada barbarica začarana činima usamljene čarobnice na svemirskom brodu.

lost lands

Mora se priznati kako ovako na prvu ne zvuči kao nešto pretjerano atraktivno, a kada znamo kako je jedino “veliko” ime koje je trenutno osigurano za ovaj projekt Justin Chatwin (Dragonball: Evolution), očekivanja su još manja. Ipak, biti ćemo optimistični i povesti se za onom dobrom starom poslovicom: “Fantasy filmovi su kao seks – i kad su loši, dobri su!“. Lost Lands are coming!

TAGOVIfantastika fantasy game od thrones George R.R. MArtin in the lost lands kratke priče novela

Komentiraj