Glazba

trololol

Banner300


Ako niste čuli: 50 Cent kupio 200 karata za koncert Ja Rulea kako bi dvorana izgledala prazno

Piše , Objavljeno

Dobri stari 50 Cent i Ja Rule, jedan su od najdugovječnijih beefova u povijesti industrije i tu upornost na neki čudan način ipak treba cijeniti. Dvojac iz Queensa u napetim je odnosima još od 90-ih, a od tih dana do danas među njima su se događale razne bizarne i nerijetko nimalo bezazlene prepirke i obračuni, međutim ono što je Fifty ovog puta napravio i zatim se pohvalio na Instagramu vjerojatno je najluđe dosada. Naime, za skorašnji nastup Ja Rulea u teksaškom gradu Arlingtonu, njegov rap nemesis kupio je 200 ulaznica, odnosno nekoliko čitavih prvih redova u dvorani, a sve naravno kako bi napakostio rivalu i nastavio ovaj sukob kojem se ne nazire kraj.

S obzirom na povijest fizičkih pa i oružanih sukoba između razjarenog dvojca, kamo sreće da su sva podbadanja (pun intended!) tokom posljednjih 20 godina ostala na ovoj razini te čak i poprilično dobroj fori koja je naručitelja doduše koštala 3 000 $. Naravno, riječ je o novcu koji Centu ne predstavlja praktički ništa, posebno kad je ulog upropastiti Ruleov nastup i pritom se dobro zabaviti ismijavajući cijenu ulaznice od svega 15 $, koja možda i najbolje govori o stadiju karijere u kojem se danas nalazi nekad uspješni reper i hitmaker s prijelaza stoljeća.

‘Venni Vetti Vecci’ (1999), ‘Rule 3:36’ (2000), ‘Pain Is Love’ (2001) i ‘The Last Temptation’ (2002) prodavani su svi odreda u milijunskim nakladama, kako u SAD-u, tako i u svijetu, nakon čega slijedi neminovni pad. Ipak, ljudima su definitivno u sjećanju najviše ostali komercijalno uspješni singlovi s Ashanti, Jennifer Lopez, Christinom Milian, R. Kellyjem i ostalim poznatim licima jedne ere. S druge strane, 50 Cent je na vrhuncu slave imao i puno veće tiraže, a o statusima koje uživaju albumi ‘Get Rich or Die Tryin’ (2003) i ‘The Massacre’ (2005) ne treba posebno ni pričati. Zanimljivo je pak i to kako su koincidirali s padom popularnosti omraženog mu kolege.

I taman kad je djelovalo da se čitava priča posljednjih godina ipak primirila do neke prihvatljive razine u kojoj dvojac očigledno nikad neće surađivati, ali se ne mora ni neprestano osvrtati na sukob iz prošlog stoljeća, počela su dobacivanja na Twitteru, rasprave o Murder Inc Recordsu i G-Unitu, izvođenje diss pjesama na nastupima, a Ja je svojedobno u memoarima optužio rivala za odavanje informacija policiji. Kako je to podnio bivši diler možete i sami pretpostaviti ako se već ne sjećate. Unatoč tome, dojam je kako je 50 Cent taj koji ne želi zakopati ratnu sjekiru i čitavu stvar pustiti na miru, a kao utješnu nagradu ima još uvijek i aktualni beef s Rickom Rossom, kojeg je nedavno nagazio čak i dok se ovaj, kako su mediji javljali, borio za život u bolnici. The Game je pak prošao nešto bolje pa navodno više nije na Fiftyjevoj crnoj listi, ali teško je nakon svega ne imati dojam da je Cent zlopamtilo, a da sukob s Ruleom, koji je svojedobno započeo oko optužbe za krađu nakita u Queensu te ljubomore oko labela i snimanja prvih materijala, neće završiti nikad. Posebno ne nakon ovog koncerta na kojem će Ja, čini se, zabavljati navijače Texas Rangersa i Dallas Cowboysa uz ‘pomoć’ tampon zone od 200 najbližih sjedalica.

Autor: Bruno Pušić!

TAGOVI50 cent beef hip hop ja rule trol

Komentiraj