Glazba

mhm

Banner300


Glazba friško ispod peke: brdo ljudi koji trebaju zauvijek raditi pjesme (i Eminem koji treba prestat)

Piše , Objavljeno

Najnovije iz svijeta glazbe, što singlova, što spotova. A sve je dobro… Brinemo se za tvoju naslušanost.

Rhye – Song for You

Rhye izbacuje videje punom parom. Dobar lik. Iako ga nema nikad u spotovima. Što nam drago. Neka glazba govori.

.

Bootsy Collins – Worth My While feat. Kali Uchis

.

Funk legenda nastavlja s uspješnim suradnjama s Kali Uchis, a mi sretni cijeli. Singl se zove isto kao i Bootsyjev novi album, njegov prvi album nakon 6 godina. A kad završiš s ovim, onda slušaj njegovu I’d Rather Be With You u kojoj su Childish Gambino i Ludwig Goransson pronašli inspiraciju za Redbone.

Sudan Archives – Paid

Ne postoji ništa kao ovo. Zasad. I ne, nema žanra, i da, drago nam je da je tako. Nit ćemo joj izmisliti žanr. Predivna.

.

Jednostavan spot. Dama ide na turneju s Tune-Yardsima. Dovoljna preporuka da ovo poslušaš s oba uha, obje klijetke i obje pretklijetke.

Black Atlass – My Life

.

If it ain’t XO then it gotta go! Nije ga Weekend bezveze potpisao na svoj label. Ovaj Kanađanin je već ranije bio na pristojnom labelu (Fools Gold Records od brata nam A-Traka), kad je bio u srednjoj školi – Louis Vuitton je uzeo njegovu stvar Paris za reklamnu kampanju. Uskoro će biti velika riba. Samo daj sjenovitog r&b-ja i nama dobro.

Tom Misch – Water Baby feat. Loyle Carner

.

Tom Mischa ne prestajemo slušati, jedan je od onih artista koje nam je otkrio Red Bullov projekt Music Academy i koji odbija izaći iz naših života. Osim što je kvalitetan, također je i hiperproduktivan, a ove suradnje s Loyle Carnerom mu samo dižu rejting jer se ova dva momka slažu kao pamučna majica u onom videu “složi majicu savršeno za tri sekunde ovim kung fu potezom”. Imali smo stvar prošli tjedan u pregledu, sad imamo video. Čemu “duplo”? Da ga sluša što više ljudi. Voda, bebo.

Eminem – River feat. Ed Sheeran

.

Eminem treba prestati raditi albume. Zašto? A brate, preradio je I love rock and roll na zadnjem albumu. I natrpao sve moguće goste. I dalje je tehnički briljatnan, ali mu više ne vjerujemo previše. Zanimljivo nam vidjeti Marshall Mathersa kako boksa u spotu – jer je trebao glumiti u filmu Southpaw, ali je to propalo. Fin nam je refren od Sheerana, isključimo se kad Eminem počne repati. Šteta. Nije nam se to događalo ranije. Spot je dobar. Jedno vrijeme. Ali predugo traje. There. Svuda neko “ali”.

Rejjie Snow – Egyptian Luvr feat. Amine & Dana Williams

.

Rejjie u kući, teška Irska. (i zapravo nema Aminea u spotu. Ščeta!)

Breakdancing boogie my love, this is 1971… kakav divan način za postavit scenu. Teški old-school, imali smo i spot u pregledu, ali sada imamo i ovaj “VHS” spot.

We see you, Dana. Dajte ovoj djevojci cio album da ju čujemo.

Moses Sumney – Quarrel

Nismo neki od šeranja liveova u ovim pregledima – ALI Moses Sumney.

.

Topaz Jones – Toothache i Zoom

Dvije pjesme u jednom paketu.

Topaza smo prvi put vidjeli na Colorsu, onom divnom berlinskom web serijalu koji nam otkriva masu nove glazbe, a Topaz je odradio svoj singl Tropicana i hipnotizirao nas potpuno. Ima funk u krvi. To znaš čak i kad ne znaš da mu je tata funk gitarist.

Tootache je teški funk. Osjetimo ga u kostima. I mrdamo dupe na ovom rasklimanom uredskom stolcu. A momak je funky i na drugoj stvari. Daj još glazbe.

Calvin Harris – Nuh Ready Nuh Ready feat. PARTYNEXTDOOR

.

Kao ne volimo Calvina previše, ali skoro sve što izbaci nam bude dobro. Slide s Frank Oceanom? Ej! I ova suradnja s PARTYNEXTDOORom nam zvuči kao da party nije kod susjeda nego kod nas. Može.

Frank Ocean – Moon River

Je li netko rekao Frank Ocean?

.

I tako Francetić na Valentinovo izbaci cover Moon Rivera koji je Audrey Hepburn pjevala u Doručku kod Tiffanyja. So much feels. S njim nikad ne znaš na čemu si. Kad čekaš album, nikako dočekati. Kad već digneš ruke od njegove nove glazbe, njemu dođe izbaciti OVO.

Joji – Will He (Ryan Hemsworth remix)

.

Na deluxe izdanju Jojijevog albuma se nalazi masa remiksiranog materijala, a Ryan Hemsworth je od mirne Will He napravio mirnu Will He, ali mirnu u drugom smjeru. Auf.

VanJess – Through Enough feat. GoldLink

Seke napokon izbacile video, još jedan dokaz da HBO serija Insecure na svoj soundtrack samo stavlja hitove za koje ostatak svijeta još ne zna.

.

6lack – Cutting Ties

.

Prva 6lackova stvar ove godine.

TAGOVIfriško ispod peke glazba glazbeni noviteti muzika najnovije novo pjesme

Komentiraj