Glazba

da da da

Banner300


Glazba friško ispod peke: budi hipster i čuj ove pjesme prije nego ih svi čuju

Piše , Objavljeno

Samo da je nove glazbe. Zato volimo ovaj kraj tjedna kad dignemo noge u zrak i poslušamo sve što je izašlo protekli tjedan. Neki tjedni su pretrpani novom glazbom, ovaj nije bio toliko, ali svejedno se dalo pronaći nekoliko pristojnih pjesama koje će dati malo atmosfere vikendu. Dodajemo kako ti ne moraš kopati, mi smo ti to omogućili. Heh. Redom idi i stisni play na svakom.

Khalid – Fast Car (BBC Live Lounge)

.

Kažemo “ne stavljamo inače covere”, ali toliko puta smo to napisali da već možemo reći kako nekad stavljamo kavere. Khalid je dobar klinac, nema veze što je pjesma očekivana, samo daj.

Anderson .Paak – Til It’s Over

.

Spike Jonze je režirao spot, napisali smo kratki članak o ovom, zapravo je reklama za Appleov Home Pod sustav, ali Andersonova stvar je toliko dobra da smo uzbuđeni što će ju čitava Amerika čuti i što će Paak dobiti taj exposure koji zaslužuje.

+divna FKA Twigs.

Okay Kaya – Dance Like U

.

Glumila je glavnu ulogu u psihološkom trileru Thelma, a sada se vratila glazbi. Video je savršen, refren nam je katastrofalan, ostatak pjesme je divno odrađen. Nađite sami što vrijedi.

Sade – Flower of the Universe

.

Sade, prva stvar nakon osam godina. I to za soundtrack filma A Wrinkle in Time. Adaptacija sci-fi romana za djecu iz šezdesetih diže (vilinsku) prašinu u američkim kinima, gledat ćemo. Bit će čudno što bradati likovi idu gledati “dječji film”, ali nam nije prvi put. Soundtrack divan. Čim je Sade gore.

Zilo – Keep Up Wimmi

.

Kakav instrumental, kakva stvar. Devedesete na najjače, samo što je u pitanju mlada dama iz Londona, a ne neki prašnjavi djed iz New Yorka. Fini R&B. Plesat ćemo na ovo. Awkward ples kao Taylor Swift, ali drukčije ne znamo.

Kyle – To the Moon

.

To the Moon nam je najdraža video igra svih vremena. KYLE-ova To The Moon nam nije najdraža pjesma, ali je zabavna stvar koja će se savršeno uklopiti na house (tea) party playlistu.

Lily Allen – Higher i Three

Dvije stvari za cijenu jedne. Bez puno priče. Lily je homie.

.

.

Jon Hopkins – Emerald Rush

.

Ludi, glitchy Britanac. Volimo dobre animirane spotove, a ovaj je upravo takav.

Amber Mark – Love Me Right

.

Amber će kidati svojim glasom. Vjerujemo joj što pjeva, produkcija je šećerasta, ali nam ide u kompletu s njom. Spoj novog i starog, ne znamo što pričamo, nema potrebe bulaznit.

Dizzee Rascal – Ghost

.

Dizzee, jedan od pionira rasprostranjivanja britanskog rapa po svijetu se vraća s novom pjesmom. I ne, nije loše kao što hrvatska “vraćanja s novom pjesmom” znaju biti. Dobro nam. Pogotovo ovaj sempl flaute (ili nečeg sličnog tko zna).

A-Trak, Falcons, Young Thug – Ride for me

.

A-Trak i Thugga Thugga snimaju već par godina zajedno, a došlo je vrijeme da svijetu otkriju što se događa. Ne bismo nikad rekli da je ovo A-Trak producirao, ali je zarazno.

Swae Lee – Hurt To Look feat. Rae Sremmurd

.

Swae Lee, glas iza jednog od najvećih hitova prošle godine – on i French Montana su odradili Unforgettable, svijet je bio osvojen u svega nekoliko dana. Sada pokušava solo, ne znamo kako će završiti, ali nam je zabavno. Možda lako zaboravljivo, ali zabavno.

TAGOVIfriško ispod peke glazba

Komentiraj