Glazba

Frik frik

Banner300


Glazba friško ispod peke: Erykah Badu, Panda Bear, Ciara, Disclosure…

Piše , Objavljeno

Svaki tjedan prećeramo s količinom nove glazbe, ali kad si ne možemo pomoći. Ima previše zlatnih glazbenih trenutaka da bismo vas smarali uvodima.

Erykah_Badu-03

Erykah Badu – Hello feat. Andre3000

Idealno za: trenutke sreće jer je Erykah snimila nešto novo

Erykah Badu je napokon izbacila dugo najavljivani mixtape “But You Cain’t Use My Phone“. Navikli smo da su mikstejpovi besplatni i nadali smo se kako ćemo i ovo dobiti za džabe, ali ispada da je na prodaju. Sigurni smo da je kvalitetniji od 90 posto albuma vani i rado ćemo izdvojiti novac za njega – ALI kad ga bude moguće kupiti još negdje osim na iTunesu.

Nakon Phone Down, imamo priliku i čuti Hello s Erykinim bivšim – Andre3000-om iz Outkasta, a odsad refrešamo glazbene sajtove u potrazi za cijelim mikstejpom. Hjoj.

Rome Fortune – Dance (prod. by Kaytranada)

Idealno za: zagrijavanje za party. Ili fajrunt. Ili farbanje bradurine.

Spominjali smo ovaj singl prije nekoliko tjedana, ali sad je dobio i video tretman koji nam se baš sviđa. Kaytranada je odradio vrhunski posao sa svojim producentskim vještinama što možete zaključiti po tome što smo ga uključili u ime pjesme. Inače to ne radimo za neke random producente koji ne donose ništa novo. Rome je zabavan kao i uvijek.

Samo jedna nam stvar nije jasna. Rome, kako se ne ugušiš od isparavanja dok farbaš bradu? Isto pitanje smo imali i kad smo vidjeli ofarbanu bradu Djibrila Cissea.

IAMSU! – I’m Gone ft. Azure & Dumbfoundead

Idealno za: vožnju po gradu u fići s brutalnim soundsystemom

Jedan komentar je savršeno opisao ovu pjesmu.

“RAČUNALO MI GORI!”

Lion Babe – Where Do We Go

Idealno za: oblačenje maminih zvonerica i tapiranje kose

Lion Babe inače rokaju neo-soul, ali sad su se odlučili na stvaranje pjesme koja je idealna za disko. Disko disko! Provjerite bilo što od njih, nećete se razočarati. Ali ova stvar mora na vikend plejlistu za parti.

Ciara – Oh Baby

Idealno za: budoar

Ciara navodno tjelesno ne slavi svoju vezu s igračem američkog nogometa Russellom Wilsonom. Američki mediji nisu bili toliko zainteresirani za nečiji seksualni život još od nagađanja je li Britney Spears stvarno netaknuta glatkom rukom Justina Timberlakea. Mi se ne zamaramo previše s takvim medijskim napisima, samo sanjarimo o Ciari u koju smo zaljubljeni još od hitčine “Like A Boy”. Za budoar samo spori R&B koji dolazi u obliku novog Ciarinog singla “Oh Baby”. I ne, nije nas stid priznati. Išta od ovoga.

Panda Bear – Crosswords

Idealno za: pet ujutro i lagani izlazak iz tripa. Osim ako ćeš gledati i video, onda je za bili koji dio tripa.

Panda Bear Meets The Grim Reaper je zadnji album Panda Beara s kojeg smo već vidjeli četiri (prečudna) spota, a došlo je vrijeme i za peti. Crosswords je jedan veliki trip koji morate čuti i vidjeti da biste vjerovali. Htjeli bismo ovakve psihodelične t-shirte kakvih ima u spotu. Ako netko zna kako do njih, javite nam se.

Kiesza – Give It To The Moment (Cassian remix)

Idealno za: demonstraciju dance movesa koje si skinuo/la s Youtubea

Kiesza je iz Calgarya u Kanadi, ne iz Mađarske kako joj ime sugerira. Prošli tjedan smo ju već spomenuli zbog suradnje s Joey Bada$$om, a i naše otvorene ljubavi prema njezinoj pojavi. Give It To The Moment je njen međunarodni hit koji je doživio brdo remiksa, a sada je došao red i na Cassian remiks.

Opet pretjerujemo s brojem friških stvari, ali evo i Disclosure u A-Trak miksu.

Disclosure – Magnets ft. Lorde (A-Trak Remix)

Idealno za: vrhunac partija, ali samo s volumeom do kraja. Do kraja svemira.

TAGOVIa-trak ciara Erykah Badu fools gold glazba hip hop iamsu kiesza outkast r'n'b r&b

Komentiraj