Glazba

samo novo

Banner300


Glazba friško ispod peke: Flying Lotus semplirao Queen, Danger Mouse radi hip hop, Muse je nazad… i još puno toga

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

Olawumi – Alone

24 joj je, a režirala je spot, roka taj electro soul (ništa Parov Stelar).

Francis and the lights – May I Have This Dance feat. Chance the Rapper

Ovo je remix, Chance pleše, Francis nam zvuči kao Phil Collins i sve je baš dobro.

Vince Staples – Big Fish

Danger Mouse – Chase Me feat. Run The Jewels, Big Boi

Nakon rada s Peppersima, Danger Mouse se odlučio vratiti na hip hop. I to kako… Yesssssss. Nažalost, stvar je sa soundtracka za Baby Drivera, ali okej, bit će i neki album valjda.

Big Boi – Mic Jack feat. Adam Levine

Big Boi ima novi album na putu, album groznog naziva – Boomiverse. Na singlu Mic Jack se spojio s Levineom iz Maroon 5-a, puno nam je draža stvar od one Maroon 5-a s Kendrickom. Zna Big Boi s tim pop glasovima raditi, Big Boi je možda i najzaslužniji za uspjeh Outkasta upravo zbog mainstream senzibilnosti i pamtljivih refrena.

Flying Lotus – Night Grows Pale

Kad FlyLo semplira Queen, onda to moraš slušati…

Ima i drugih novih stvari, prokopaj mu po Soundcloudu. https://soundcloud.com/flyinglotus/tracks

WHY? – The Barely Blur

Suosnivač Anticona Yoni Wolf radi ovaj indie projekt, a novi album je vani. Zove se Moh Lhean, a završava s ovom stvari.

Chance the Rapper – They Say produced by Kaytranada

Radio rip stvari koju je Kaytranada pustio na OTHERtone Beats1 showu. Kad će puna vetzija u CDQ? Nitko ne zna, nikog nije briga. Osim nas možda malo.

Ghostpoet – Immigrant Boogie

Vybz Kartel – I’ve Been In Love With You feat. Worl Boss

Dancehall je seksualna glazba, tu nema govora, ali brate – mogao si preskočiti spolno prenosive bolesti. Osim toga, vozi pjesma.

Sylvan LaCue – Grateful

Novi album će uskoro, a Grateful je dobio vizualni tretman. Sylvan se ranije zvao QuESt, ali je promijenio ime. Ranije je pobijedio 660 drugih likova u Jermaine Duprijevom natjecanju “Survival of the MCs”, ali ništa od albuma s Duprijevim TAG Recordsom. Radio je kao domar, izbačen je i iz doma pa je skoro odustao od glazbe. Sva sreća otišao je na turneju s Logicom, izbacio Searching Sylcan mixtape i ono… Ide.

Muse – Dig Down

Uvijek ćemo biti slabi na Muse.

Toki Wright – The Situation

Novi spot nezavisnog izvođača (btw i dobitnika Emmya za originalnu glazbu) Toki Wrighta. Tokija smo prvi put čuli na Rhymesayers izdanjima, a nedavno smo ga imali i priliku upoznati jer je zajedno s Next Level projektom došao širiti hip hop u Hrvatsku. Čuli smo ga kako repa, ostavio je nevjerojatan dojam i dobio doživotne fanove. Idući spot će mu sadržavati prizore iz Hrvatske, spremite se na to. Ako već niste, trk po njegov album A Different Mirror, ali i sva novija izdanja koja možete naći na njegovom Bandcampu.

TAGOVIfriško ispod peke glazba hip hop

Komentiraj