Glazba

Banner300


Glazba friško ispod peke: od eksperimenata do mainstream faca, od Chet Fakera koji fejka da više nije Chet Faker do Justina koji repa

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

Diplo – Bank Roll feat. Justin Bieber, Rich The Kid & Young Thug

Diplo je već ranije imao nekoliko hitova s Justinom, ali ovaj put je priča malo drukčija. Jer… Justin Bieber je odlučio repati. Ako sve shvatite kao zabavu, preživit ćete, ako sve shvatite kao stari deda koji još uvijek sluša samo NWA i Beastie Boyse – razočarat ćete se i poželjeti nekoga ili nešto ozlijediti.

Miley Cyrus – Malibu

Miley Cyrus ima pristojne vokalne sposobnosti, puno nam je draža kad se ne belji polugola u nekom polupopišanom klubu. Tko zna, možda netko i otpleše prvi svadbeni ples na ovu stvar.

Little Simz – Backseat

Little Simz je introspektivna, u redu je ne biti u redu. Rekla je kako ne priča baš puno s ljudima, ali svima kojima je stalo do nje – da mogu sve čuti u glazbi.

Phoenix – J-Boy

Teška Italija od Phoenixa. Baš nam sjeda u ovo eurosongovsko razdoblje. My Friend.

Mount Kimbie – Marilyn feat. Micachu

Mount Kimbie su bili u Ljubljani i nismo išli. Šutamo se u glavu svaki put kad se tog sjetimo tj. svaki put kad Mount Kimbie ima novi singl. Prošli mjesec su imali singl sa James Blakeom, a ovaj put su uhvatili Micachua, indie-pop čudovište. We like.

Nick Murphy – Your Time (producirao Kaytranada eeej)

Nick Murphy se opako za*ebao. Nadjenuo si je ime Chet Faker u početku karijere, sada ga se odrekao i svaki put kad ga predstavljamo moramo napomenuti “e taj lik Nick Murphy je zapravo Chet Faker”. Možda nekad prestane ta potreba za objašnjavanjem, ali nekako sumnjamo da će se ikad dogoditi. Na ovoj stvari se spojio s Kaytranadom i zvuči dobro. Za 4 ujutro u tričetvrtpraznom klubu.

Red Hot Chilli Peppers – Goodbye Angels

Taman kad su Peppersi opet postali dobri zahvaljujući Dangermouseu, mainstream publika i radio postaje ih ne doživljavaju. Šteta, nama se opet daju slušati RHCP, a dugo nismo imali tu želju.

Shabazz Palaces – 30 Clip Extension

Shabazz Palaces su ono što eksperimentalna glazba treba biti. Art-rap iz Seattlea, vanzemaljci, legende, dva albuma na isti dan, pazi na njih.

Alt-J – In Cold Blood

Naratora znaš, ako ne znaš – sram te bilo. Iggy! A Alt-J možeš vidit na InMusicu ove godine.

David Guetta – Light My Body Up feat. Nicki Minaj & Lil Wayne

Guetta sisa dupe, ovo je glazba za mase, ali hej – Nicki je Nicki, slabi smo na Nicki.

Big Sean – Light feat. Jeremih

Big Seanov uspjeh ne shvaćamo, pomalo kao ni J. Coleov, ali hej – možemo viditi ovu stvar, čujemo ju.

Imao je i animirani spot za ovu stvar Jump Out The Window gdje očito reklamira energetski napitak, ali Light nam je više sjeo.

Future – Mask Off

Kandidat za pjesmu ljeta, a svakako će pomoći i visokobudžetni spot koji ima i Amber Rose u suvozačevom sjedalu.

Abhi//Dijon – Light

Čuli ih na Adore You s Nao, čujemo ih sada. ČUJEMO! Eksperimentalno i natrpano, mijenja raspoloženja kao… štogod mijenja raspoloženja stalno.

TAGOVIchet faker friško ispod peke future glazba hip hop nicki minaj

Komentiraj