Glazba

za walkman

Banner300


Glazba friško ispod peke: ovog tjedna atipične pop zvijezde, vampiri i zagrobni život

Piše , Objavljeno

Najnovije iz svijeta glazbe. Uživaj.

Kali Uchis – Get Up

Iskopaj novi album Isolation i čuj kakva je vizija pop glazbe u umu Kali Uchis. Solo je režirala spot. Fino je. Baš sve.

.

The Internet – Roll (Burbank Funk)

Svi su se dali u solo karijere, već smo se uplašili da su pokidali Internet, ali ovi ljudi su toliko kreativni da nam se čini kako im vrelo stvaralaštva nikad neće presušiti. Album je već najavljen, a dotad Roll na repeatu. Steve Lacy in the front, a u spotu milijun pojava – od Tylera preko Mac DeMarca do Dev Hynesa! Sreća.

.

Diplo – Wish feat. Trippie Redd

Diplo i Trippie su se upoznali na jednom partiju u Los Angelesu. Trippie se držao sa strane, baš kao što to inače i Diplo radi. Diplo je prišao, izmijenili brojeve, čuli se koji put i evo imamo Wish. Kako mi to znamo? A Diplo ima simpatičnu naviku ostavljanja komentara na svoje videje.

.

Ravyn Lenae – 4 Leaf Clover feat. Steve Lacy

Prvi put kad smo čuli pjesmu nazvanu 4 Leaf Clover, išli smo u srednju školu i zaljubili se u sve što Erykah Badu radi. Djeteline s četiri lista su i dalje na dobrom glasu, Ravyn i Steve Lacy su snimili ovo retro čudo. Nismo još zaljubljeni u Ravyn Lenae, samo imamo Crush. I njen album Crush na repeatu. (znamo da je reach, morali smo)

.

Miguel – Come Through and Chill feat. J. Cole

Može? Može!

.

Niia – Constantly Dissatisfied feat. Gallant

Izašlo prije dva tjedna, ali nekako nas nije zakačilo. Opraštate? Opraštate!

Ponavljamo se, znamo. Čuli ju prije deset godina prvi put s Wyclefom na Sweetest Girl (a zaljubili se na akustičnoj verziji iz nekog studija!) i drago nam vidjet da napokon leti. Plus Gallant, Gallant uvijek prolazi.

.

Janelle Monae – I Like That

.

Janelle Monáe pumpa punom parom dalje. Lijeni smo provjeriti, ali mislimo da je ovo već četvrti singl i četvrti video s novog albuma Diry Computer – koji je vjerojatno već izašao danas. To smo isto lijeni provjeriti. Oličenje snage. We like her.

Michael Christmas – Girlfriend

Ne znamo što se događa. Podsjeća nas na mišung Atlante, Arsenio Hall showa i Eric Andre Showa sve dok Mihael Božić ne uleti na stejdž u Starter jakni Seattle Supersonicsa. Znaju na A-Trakovom Fool’s Gold što valja. Čak i ovi pjevni nagluhi refreni pašu.

.

Charlie Puth – Done For Me feat. Kehlani

.

Charlie Puth ima hitove, o tom nema rasprave. O njihovoj kvaliteti i umjetničkoj vrijednosti možemo stoljećima, ne uvijek u pozitivnom tonu. Ne možeš iskoristit riječi “Marvin Gaye” kao glagol, ne možeš. Izgledom nije tipična pop zvijezda, zato su za Fast and Furious soundtrack htjeli otkupiti See You Again od njega, ali je Charlie ishustleao svoju poziciju i pokazao da ne moraš biti bivši član One Directiona da uspiješ. Zato ga štujemo. Samo hustle, unsere Charlie, samo hustle. Ovo je jedan prolazni hit s najdivnijom Kehlani koji ćemo rado čuti na radiju. A čut ćemo ju na radiju.

Rae Sremmurd – Close feat. Travis Scott

Mike Will je to opet napravio. Swae i Jimmi idu na turneju s Childish Gambinom (može neki datum bilo gdje na području bivšeg Habsburškog carstva?), a zagrijvaju se tako što postaju vampiri u spotovima, zajedno s onim likom što je tata djeteta Kylie Jenner.

.

Mike Shinoda – About You feat. blackbear

.

Shinoda nikad nije bio liričko čudovište, više ga volimo iza producentskih dasaka gdje stvarno radi čuda. Tekstualno i izvedbeno -vrijeme ga je pregazilo, ali uz dobre refrene i bridgeve vokalno pamtljivijih gostiju te vrhunsku produkciju, he still gots it. Versove nećeš zapamtiti, ali refren će ti se zavući u najmračniji kut lubanje i ostati tamo danima.

B.o.B. – Cuello

.

Ono kad ti dobri artisti teže propadnu. B.o.B. voli ravnu Zemlju, ali oble guzice – pa ako i ti voliš guzice, pogledaj spot s mrtvim zvukom.

Tiwa Savage – Get It Now Remix feat. Omarion

Nekad volimo dobiti dijabetes od tropskogafropopastog R&B-ja na kakav bi danas rokao i Nik Sloter s repićem. Uostalom, ovako slojevite stihove nismo vidjeli još otkad smo 2008. godine raspetljavali klupko zvano Lupe Fiasco.

“this ain’t Madden, this ain’t 2k/ if you gon’ run game, you gon’ have to see my other name”

ŠTA? MINDBLOWN!

.

Son Lux – The Fool You Need

Teška borba u spotu. Da vidimo video bez zvuka, osudili bismo odmah pretencioznost i dramu, ali uz zvuke njujorškog trija – dobroe.

.

7. listopada u Tvornici. Već se pripremite polako.

J. Cole – Kevin’s Heart

Da riješimo jednu stvar odmah… Fuck J. Cole!

.

Uvijek dobro počne, ponadamo se i sve zaroni brže nego što može isplivati. Predrefren odličan (i asocira nas na Mos Defove najbolje dane!), refren nepamtljiv i nedovoljno izdvojen od ostatka versova, versovi jebeni užas.

“Only if you down and you slurp good D up
If the work good I’ll be back for the re-up”

Slurp good D up? FUCK J COLE!

I da… Kevin Hart je u spotu. Samo zbog tog vrijedi ovo izdvojiti. Dobar gimmick.

TAGOVIfriško ispod peke glazba muzika nove pjesme novosti pjesme

Komentiraj