Glazba

novi hitovi

Banner300


Glazba friško ispod peke: psihodelije od spotova su najbolji način za završiti tjedan

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

Jay-Z – 4:44

Prvo uvijek izađe na TIDAL-u i onda nekih tjedan dana kasnije na ostatku interneta. E pa došlo je vrijeme da i mi pogledamo ovaj novi spot. Traje preko osam minuta, većina spota su vinjete i svjedočanstva crnačkog stanovništva u Americi, ali nemojte ništa preskakati – ovo se mora gledati cijelo. Jedan od boljih beatova na albumu (istoimenom kao i ovaj spot).

Travis Scott – Butterfly Effect

Trippy trippy. Spot smrdi na devedesete. We like.

Feist – Century feat. Jarvis Cocker

Volimo Feist. Njen novi album Pleasure nam je jedan od najboljih albuma ove godine, a evo i spota za stvar s albuma. U spotu se Feist ubacuje u plesni battle protiv same sebe. Čudnovato nam je vidjeti ju u ovom izdanju, zadovoljni smo.

Nine Inch Nails – LESS THAN

NIN ne griješi.

Shabazz palaces – Welcome To Quazars

Kad je ova stvar došla, nakon svih već navedenih, zaključili smo da je ovo tjedan trippy spotova. Shabazz Palaces imaju dva nova albuma vani, pohitaj i počuj. Eksperimentalni hip hop koji ne smatramo pretencioznim. Gimme.

Tricky – When We Die feat. Martina Topley-Bird

Legenda trip hopa nam je dao novu stvar na kojoj gostuje i vjerojatno njegova najveća muza te majka njegove kćeri – Martina Topley-Bird. Volimo njezin glas. Volimo i Trickya, iako on baš nije bio oduševljen hrvatskom publikom u nekoliko navrata.

Mount Kimbie – Blue Train Lines feat. King Krule

Samo King Krule, ništa bloger Krule. Mount Kimbie se vraća, preskočili smo njihov koncert u Ljubljani i još se grizemo, a sad pumpaju nove pjesme (We Go Home Together smo već popratili u jednom od tjednih pregleda,ipak je James Blake gore). Zadnja stvar je tu.

Tyler, The Creator – Boredom

Okupio Corinne Bailey Rae, Rex Orange Countya i Anna of the North. Tyler se svašta usudi, zato ga i volimo. Čovjek obožava Roya Ayersa, osjetimo taj Ayers duh na pjesmi, kune se u Pharrella, čujemo te bubnjeve, a opet – ovo je klasični Tyler.

Everything is Recorded – Close But Not Quite feat. Sampha

XL Recordings je label na kojem je udomljen Sampha. To je također label Richarda Russella koji stvara glazbu pod imenom Everything is Recorded. Najava za njegov debitantski EP je upravo ova stvar koja daje Samphi priliku da zasja, ali je sempliran i Curtis Mayfield – a to je kombinacija kojoj ne možemo reći ne. Usput – još jedan trippy, glitchy video.

Cartae – Long Time

Klasični popasti R&B i psihodelija od spota. Pjevačica iz Londona bi mogla imati vrhunsku karijeru.

A Boogie Wit Da Hoodie & Fabolous – Wild Thots

Uf. Uzeli Khaledovo sve i pretvorili u svoje. A Boogie je proglašen za jednog od XXL Freshmana godine i svakom novom pjesmom dokazuje da je zaslužio biti na toj listi. A Fabo? Iskusno kao uvijek, iako nam nikad nije na listi najboljih repera, volimo ga čuti. Nešto kao Jadakiss.

TAGOVIfriško ispod peke glazba

Komentiraj