Glazba

bez glazbe nema života

Banner300


Glazba friško ispod peke – sanjivi Moses Sumney, disko Killersi, masna Princess Nokia …i još puno toga

Piše , Objavljeno

Neke od ovih pjesama rasturaju na određenim tržištima, a mi bismo htjeli da ih više ljudi sluša. Neke su predodređene da budu hitovi. Neke jesu hitovi, ali nikako da se probiju kod nas. Pokušavamo kopati i dati vam najsvježije od svjetske glazbe, najsvježije od onog što nas veseli u sitne sate kad se osjećaš maglovito ili sretno.

Future – Extra Luv feat. YG

Izdvojili smo ga na listu najboljih albuma u 2017. dosad, ali ova stvar nije s tog albuma (HNDRXX) već s onog drugog iz ove godine. A kakav će video biti nego dva repera u brutalnoj kući s hrpom prelijepih žena?

Gift of Gab – The Gentrification Song

Gift of Gab je najbolji reper na svijetu. On ili Black Thought iz Rootsa. Odgovorno to tvrdimo i betlat ćemo svakoga tko kaže da nije istina. Možda ti se ne sviđa njihova glazba, ali njihov način spajanja riječi i kontrola svega što izlazi iz njihovih usta je neusporediva s drugim reperima. Gift of Gab je iz Blackaliciousa, to se isto treba znati, hip hop grupe koja se nikad nije probila u mainstream vode (hvala bogovima), ali imaju klasik albume.

Toro Y Moi – You and I

Idući tjedan novi album Boo Boo, a ovo je već drugi singl s nadolazećeg albuma.

Moses Sumney – Doomed

Ambijentalno čudo od pjesme koje zvuči kao snovi. Sumney može što želi, poogotovo otkad je potpisao s indie izdavačem JagJaguwarom. Ide ove godine na europsku turneju, moramo što prije uhvatiti njegov live show, čuli smo da je iskustvo koje se teško ponavlja.

Calvin Harris – Feels feat. Pharrell, Big Sean & Katy Perry

Na dijelove nam pjesma ima Stevie Wonder vibe, a na dijelove želimo Katy Perry začepiti usta.

The Killers – The Man

Disco-rock. I to smo doživjeli. Iako nismo mislili da ćemo od Killersa to ikad. Tko zna, možda se i zaletimo na Exit, ide nam ova stvar za ljetnu plejlistu posvudušu.

Princess Nokia – G.O.A.T.

Prljavo. Masno. S ulica New Yorka. Ulovi ju 6.6. na Exitu.

Biig Piig – 24K

Bez problema je mogla stvar nositi ime 24k Magic. BiigPiig je iz Irske, ali je zbrisala u London. Zaljubljeni smo u ovu stvar u kojoj opisuje vezu, i to sve slatke sitnice u vezi od kojih nam se ne bljuje. Iznenađujuće dobro, pripazit ćemo na njene nove stvari.

Kendrick Lamar – .Element

Iako se priča već mjesec, dva da Kendrick i Rihanna snimaju spot za Loyalty – prvo smo dobili spotčinu za Element.

DAMN je Kung Fu Kennyev album za koji nam je trebalo vremena da ga probavimo, ali sada ga slušamo čitavo vrijeme.

Make it look sexy.

The XX – I Dare You

U spotu se pojavljuje i Paris Jackson (kći Michaela Jacksona) i Eleven iz Stranger Thingsa i Ashton Sanders iz Moonlighta. Odlučili XX-ovci okupiti dodatne razloge da im se spot spominje svuda. A dobar je… Koliko god mi hejtali XXovce nakon “CD nastupa” na Terraneu.

Tyler The Creator – Who Dat Boy feat. A$AP Rocky

Tyler je stvarno kreator – prvo animirana serija za Adult Swim, onda show za VICELAND, a sada opet i glazba i video. Hoće li novi album skoro? Nadamo se.

Ayo – I/m A Fool

Ako vam fali soula, Ayo se vratila. A mi smo teški underground, uključili smo se na 7500 viewova. Učinite si uslugu i napravite isto.

TAGOVIfriško ispod peke glazba

Komentiraj