Glazba

za bubnjić raj

Banner300


Glazba friško ispod peke: najnovije pjesme za buđenje i Sunce, za spavanje i dim

Piše , Objavljeno

Živimo za ovaj petak. Nekad i četvrtak bude za pregled, ovisno kako smo raspoloženi. Ali nema nam ništa draže nego prekopati internete u potrazi za novim stvarima i podijeliti ih s prijateljima, poznanicima i potpunim strancima. I znamo da se isti ton provlači kroz sve naše “peke”, ali to smo mi. Nadamo se da uživate u nama i s nama.

Smino – Wild Irish Roses

.

St.Louis – Chicago kombinacija. Jednom smo sjedili, visoki kao kuća, izašlo iz tuđih usta da je ovo savršena stvar, divlje irske ruže s albuma crnog labuda. BLK SWN se zva’ album, bio je jedan od boljih albuma prošle godine. Ako već niste to riješili, riješite. Kaže Smino da ne zna pjevat, mi se ne slažemo.

H.E.R. – Focus

.

I dalje pokušava biti misteriozna, i dalje ima besprijekoran glas. I dalje zna svoje osjećaje pretočiti u riječi bolje od većine ovakvih wannabe diva.

Moonchild – The List

.

Moonchild trio dolazi s Tru Thoughts labela, bazirani su u Kaliforniji i daju nam te fine note kad nam najviše trebaju. Još uvijek želimo da odrade singl/spot tretman za Hideaway, ali hej… Sve volimo.

REJJIE SNOW – Egyptian Luvr feat. Amine & Dana Williams

.

Treći put da dijelimo ovu stvar. Prvo u audio obliku, onda u “lijeni spot” obliku – i evo napokon pravog spota.

Jessie Reyez – Figures (Reprise) feat. Daniel Caesar

.

Jessie Reyez. Toliko real gospođica koja je sve svoje boli dovela do klimaksa u “how in the fuck would you feel”. Nevjerojatna stvar, a sad je doživjela i reprizu. Volimo reprizu ako dobijemo novu vrijednost, a Daniel Caesar to svakako predstavlja. Odradili su ovo i na Juno nagradama, skočila nam koža. Pogledaj nastup ovdje.

Royce da 5’9” – Boblo Boat feat. J.Cole

.

Detroit legenda. Malo ih je stvarno legendi, a Royce repa krugove oko svih tvojih omiljenih repera. I oko J.Colea isto.

Little Simz – Morning

.

UK, stand up! Za svaki slučaj je dodala i malo Novog Zelanda u obliku Swooping Duck, benda koji je sastavljen od tri člana Hiatus Kaiyotea. Nema ništa ljepše nego kad ti se omiljeni artisti nađu na jednom mjestu.

SZA – Broken Clocks

.

SZA u srcu. Ne prihvaćaju je svi, ali jednom kad ti uđe u život – game over. Ovo nam je jedna od boljih stvari na albumu CTRL. Možda zbog iskopanog River Tiber sempla.

Diplo – Suicidal feat. Desiigner

.

Volimo kad Diplo komentira sam svoje videje umjesto da napiše u description kutiju.

desiigner came over for a few days and just locked in on that beat.. we wrote a scratch and then a few months later cut the vocal and we had a good track. for me its a sort of compromise between some of my favorite producers like Flume and Mura masa and a real hip hop energy that desiigner brings

Sango – Khlorine feat. Smino

.

Sango je producent koji može sve. Ne sjedne nam svaki projekt, ali može sve. Novo izdanje “In the comfort of” se dugo čekalo, ali tu je. I imamo opet Sminu na featuringu, ljeto je stiglo.

Berhana – Whole Wide World

Znaš za par njegovih singlova i onda ga čuješ u Atlanti – i to je to. Berhana će eksplodirati. Pazite što vam kažemo.

Leon Bridges – Bad Bad News

.

Leon Bridges nam je taj klinjo sa starom dušom koji se odijeva u prejednostavnu odjeću za današnja vremena, ali odjeću koja mu savršeno pristaje. I u fizičkom svijetu i u onom drugom gdje stare duše kruže probuđene ritmom. Prošli album mu je bio fantastičan, savršena meditacija kad trebaš down-time od stvarnog svijeta. Ranije nas je odveo do rijeke, a sada nas vodi u novom smjeru. I puštamo se struji.

Tyler, the Creator – OKRA

.

Tyler nas iznenadio. Fino nas iznenadio. Volimo kad glazbenici koje volimo i cijenimo samo izbace stvar bez puno promocije. Sad treba kupit auto da ovo puštamo na najjače s otvorenim prozorima.

TAGOVIfriško ispod peke glazba

Komentiraj