Glazba

MAČKE MAČKE MAČKE!!!

Banner300


Meow The Jewels je preje*en besplatan hip hop album s mačkama!

Piše , Objavljeno

Što se dogodi kada agresivni reperi remiksiraju svoj uspješan album koristeći mjaukanje mačaka? Poslušaj Meow The Jewels.

run the jewels

Run The Jewels je jedan od najmasnijih dvojaca u hip hopu. Killer Mike je emcee iz Atlante kojeg zovu različite velike televizijske kuće da bude dio stručnih panela koji komentiraju stanje u američkom društvu, a El-P je luđak koji je svojom vizijom stvorio čitav novi žanr underground hiphopa sa svojom Def Jux izdavačkom kućom koja, eto, više ne postoji. Prvi Run The Jewels album je bio genijalan, potpuno besplatan i publika ga je progutala. Rolling Stone je drugi Run The Jewels album, inventivnog naziva Run The Jewels 2, proglasio hip hop albumom godine. Ako dosad niste čuli ništa od njih, sad vam je prilika – jer su remiksirali “dvojku” uz čarobne zvuke mačaka.

Sve je započelo kao obična šala, ubrzo nakon toga je pokrenuta i Kickstarter kampanja koja je itekako uspjela. Fanovi su startali kampanju u nadi da će natjerati El-P-ja i Killer Mikea da snime album s mačjim semplovima. Znate i sami kakav je internet kad su u pitanju mačke. El-P, lud kakav je, je rekao “može”. Najavio je da će sav novac od projekta ići obiteljima Michaela Browna i Erica Garnera, žrtvama policijskog nasilja u Americi. Nakon te najave, projekt je prešišao svoj cilj od 45 tisuća dolara.

run the jewels 2

Meow The Jewels je remiks albuma Run The Jewels 2 koji je sklepan od različitih mačjih zvukova. U knjižici koja dolazi uz album piše sljedeće:

“Zajedno smo napravili malo dobrog koristeći najgluplju moguću metodu i zbog toga vam salutiramo”.

Album možeš u potpunosti skinuti OVDJE i to potpuno besplatno. Sve što morate je ostaviti mail. Svako računalo u redakciji ima Meow The Jewels. Fizičku kopiju je također moguće kupiti, u obliku CD-a ili vinila. Na albumu su sudjelovali i Just Blaze, Zola Jesus, Dan the Automator, Prince Paul, The Alchemist, Baauer… Ako poznaješ ta imena, znaš da valja. Ako ne poznaješ, vjeruj nam na riječ.

TAGOVIdef jux el-p friško ispod peke glazba hip hop killer mike nova glazba outkast run the jewels

Komentiraj