Glazba

muzično

Banner300


Najnovije pjesme za ulazak u najnoviju godinu – Glazba friško ispod peke

Piše , Objavljeno

Donosimo ti najnovije iz svijeta glazbe. Singlovi, spotovi, sve što trebaš da budeš u toku, a možda i otkriješ omiljenog artista preko nas. U tom slučaju, počasti pivom kad nas vidiš. Ili ručkom u Umamiju. Ili kartama za neki koncert.

Playliste nađi na YOUTUBEU i/ili DEEZERU i/ili SPOTIFYJU.

Ako nam ne vjeruješ i nećeš svoje uši odmah posvetiti slušanju glazbe – evo tekstualni rundown onog što možeš očekivati.

Tee Grizzley – We Dreamin

Kako nam može biti dobar neki lik koji repa offbeat? I nama je neobjašnjivo, ali Tee Grizzley ima ono nešto. Izašao iz zatvora 2016. godine, izbacio pjesmu First Day Out i na temelju uspjeha te stvari je potpisao ugovor s Atlantic Recordsom. U njegovim tekstovima se osjeti ta prljava pozadina zapostavljene urbane mladeži bankrotiranog grada (Detroit). Da, to smo rekli. Predugačka rečenica, ali čuješ to.

.

2 Chainz – Hot Wings

Samo pohano.

.

Noname – Song 31

Disonantno, a poetski. Jazzy, a svejedno strukturirano – iako na poseban način. Ovakvih artista nema puno, jedna je od odgovornih za Chi-Town renesansu, a u novu godinu je ušla odličnim singlom. Nekima puno teksta, ali posudi joj uho i čut ćeš čuda.

.

Mike Posner – Move On

Čuli smo ga daaavno na hitu Cooler Than Me, radio je popasti hip hop i onda se odjednom potpuno izgubio s našeg radara. Uskrsnuo je suradnjom s Aviciijem i sličnim DJ-ima, uzeo je pilulu na Ibizi i potpuno smo izgubili interes za njegovom personom i glazbom. I evo, vratio se mainstream pjesmom s tropskim beatom, ali ispod svega je tu ljudska priča s kojom suosjećamo. I onda spot. Jednostavan, bez ikakvih efekata, daje drugi kontekst cijeloj pjesmi. I moraš doživjeti ovo.

.

Future – Crushed Up

A iskreno, nije da skačemo na svaki Futureov release, nije nas ni ovo previše oduševilo, ali znamo kako to ide s njim – ući će nam u uho i neće izaći.

.

Chaka Khan – Hello Happiness

Žena i dalje ne odustaje. Novi album izlazi u veljači i zvat će se kao ovaj singl, a to će joj biti 12. studijski album. I to prvi nakon 2007. godine.

.

Benny Blanco, Calvin Harris, Miguel – I Found You

Početkom prosinca smo dobili Benny Blancov projekt. Superproducent je odlučio zatražiti povrat svih usluga pa je tako album pretrpan gostima. Originalna verzija I Found You je znatno drukčija od ove ogoljene verzije na koju je ubačen i Miguel. A ako nas znaš, znaš da nam je Miguel up there među najslušanijim likovima.

.

Topaz Jones – Milan

Pogledaj Jonesov Colors show i sve će ti biti jasno i počet ćeš pratiti njegovu karijeru češće nego rezultate na teletekstu kad uplatiš listić. Kad nas netko natjera da pjesmu od minutu stavimo na repeat – znaš da valja, a čak nije ni potpuno originalna pjesma nego je zgrabio od Ravyn Lenae podlogu koju je producirao najdraži nam čovjek iz The Interneta – Steve Lacy
.

Sam Smith – Fire On Fire

Najdramatičniji vokalist na svijetu. Samo to i priliči soundtracku remakea Watership Downa, animiranog filma o zečevima. Znaš koji je. Plačeš već, znamo te.

.

TAGOVIfriško ispod peke glazba

Komentiraj