Glazba

hip hop to the fullest

Banner300


Osvoji ulaznice za Tha Gitdown – njujorške hip hop legende dolaze u The Garden Brewery!

Piše , Objavljeno

Znaš koji je broj dresa Michael Jordan nosio na leđima skoro čitavu svoju karijeru? 23! Blackout slavi 23. rođendan i dovodi najjači DJ show u gradu.

Legende hip hopa dolaze u Zagreb u petak, 2. prosinca na proslavu 23. rođendana najstarije hrvatske hip hop emisije Blackout. Dosad su na godišnjicama Blackouta nastupali Redman, Method Man, DJ Premier, Busta Rhymes, a ovaj rođendan je vrijedno nastavljanje niza. Iako se proslava zove Tha Gitdown, dođi u The Garden Brewery da te digne, dođi na misu koja će te napuniti dobrom energijom za svagda.

The Git Down vizual

Diamond D i Large Professor su producirali toliko masnih hip hop stvari da nam raste kolesterol u krvi kad samo pomislimo na njihova imena. Diamond D i Large Professor su hranili beatovima sve i svakoga – Nasa, Fugeese, Outkast, Mos Defa, Cypress Hill, Pharcyde, a i jedan i drugi su bili dio važnih hip hop grupa (Main Source i DITC). Jedni su od najutjecajnijih umjetnika u povijesti hip hop kulture i sve što mi želimo je da Zagreb (i Hrvatska) prepoznaju kakve im veličine dolaze u posjet.

Posjetite The Garden Brewery i pokažite ovim legendama da je hrvatska publika jača od londonske.

Događaj u The Garden Breweryu se zove Tha Gitdown, i vrhunski prenosi sentiment kakav je utjelovljen i u hit seriji Baza Luhrmanna, najskupljoj Netflix produkciji, nazvanoj Get Down koja romantizira rođenje hip hopa u Južnom Bronxu – sa svim akterima kao što su Grandmaster Flash i Kool Herc.

Zašto će Garden postati Bronx sedamedesetih?

1. Čut ćete sve – od soula i funka do hip hopa.

Osim disca. Disco ne volimo sada, a nisu ga voljele ni hip hop glave krajem sedamdesetih. Evo samo maleni okus onoga što će vam ove legende dati.

2. Ni u Gardenu neće biti crack kokaina jer se on pojavio tek u osamdesetima.

Osim ako poneseš. Ali nemoj.

3. Diamond D i Large Pro će vrtiti glazbu sa gramofonskih ploča.

Ništa od tih digitalnih glazbenih izbornika i kustosa kakvi danas haraju partijima.

4. Svjedočit ćete DJ betlu dvije legende koje će na četiri gramofona pokazati sve svoje skillove.
Iako prijatelji, pobetlat će se pošteno, a publika može samo uživati u jednom od najvažnijih sakramenata hip hopa – betlu!

5. Plesat će se kao na block partyu u Južnom Bronxu, mjestu iz kojeg je hip hop potekao.

Ako ne znaš plesati, nema veze. Radi taj pelvic thrust naprijed nazad, miči taj kuk.

Skini prašinu sa svojih “brejki” i Puma Suedica, trenirku s tri crte ne moraš peglati, ovjesi lanac oko vrata (ili zidni sat) i dođi na najjači party ovog tjedna. Dok D i Large Proff vrte, izvrti neki backspin ili headspin, sigurno će se naći netko tko će ti platiti pivo.

Osvoji dvije ulaznice i pokaži svoje plesne pokrete

Mi ti ne plaćamo pivo, ali dijelimo dvije ulaznice pa keš koji si mislio potrošiti na ulaznice možeš sačuvati za pivo. Sve što trebaš napraviti je poslati odgovor na nagradno pitanje – koje ne može biti lakše.

Kako se zvao debitantski album jednog od najvećih repera svih vremena – Nasa, na kojem je Large Professor producirao hitčinu Halftime?

Uz odgovor uključi svoje ime i prezime (i repersko umjetničko ime ako želiš). Odgovore primamo na mail adresu info@idesh.net do četvrtka, 1.12. do 16h, a pobjednika (kojeg izabere vječni random.org) objavljujemo na dnu ovog članka u četvrtak u 19h.

Ulaznice možeš nabaviti i u pretprodaji po cijeni od 30 kuna, a na ulazu će im cijena biti svega 40. Nađi ih na Entrio.hr i svim Entrio prodajnim mjestima.

Ako trebaš više informacija – baci oko na Facebook event.

DOBITNIK dvije ulaznice: Mirta Ljulj. Ime će biti na popisu, povedi koga god želiš, pripremi osobnu iskaznicu za svaki slučaj. Hvala svima na igranju, bit će ovog još.

TAGOVIblackout glazba hip hop the garden brewery

Komentiraj