Glazba

Trailer dugačak kao film

Banner300


Švedski redatelj pokušava privući pažnju 72-minutnim trailerom za film dug 720 sati

Piše , Objavljeno

Tijekom godina smo se nagledali nekih stvarno (pre)dugačkih filmova, ali 720 sati nečijeg artističkog preseravanja je stvarno malo previše!

ambiance 2

S jedne strane čovjek ne želi ispasti nekakva neuka, zadrta seljačina, pa reći da je film u trajanju od 720 sati čisto preseravanje i očajnički pokušaj nekog narcisoidnog egomanijaka da na sebe privuče pozornost i uđe u Guinnessovu knjigu rekorda, ali opet, treba znati cijeniti ideju i trud koji stoje iza toliko dugotrajnog i masivnog projekta. Nekako se još lomimo oko toga na koju bismo stranu stali, ali da je Ambiancé privukao našu pozornost, jest!

Radi se o djelu potpuno nepoznatog švedskog umjetnika Andersa Weberga, koji planira snimiti film u trajanju od 720 sati, odnosno točno 30 dana. Film će u cijelosti biti pušten samo jednom i to sinkronizirano za sve kontinente, a nakon što završi, sav će materijal biti uklonjen i uništen. Premijera bi se trebala održati tek 2020. godine, a kako bi najavio svoj životni projekt, Weberg je kao i svaki drugi filmaš izbacio prvi trailer, koji u ovom slučaju ima jednu sitnu posebnost: traje 72 minute!

Ambiancé – teaser trailer:

Pošto nismo imali živaca za više od nekoliko minuta ovog eksperimentalnog art mučenja, s prilično velikom sigurnošću možemo tvrditi da za 6 godina nećemo stajati u redu da pogledamo cijeli film. Ne bismo to izdržali niti da je u pitanju 30 dana teške pornjave ili šore s Ikom Uwaisom u glavnoj ulozi, a kamoli “nadrealnog snolikog putovanja onkraj postojanja i nelinearnog narativnog sažetka umjetnikovog vremena provedenog uz pokretne slike“. Zapravo, više od samog filma bilo bi zanimljivo promatrati njegovu publiku i bilježiti njihove reakcije. Ne sumnjamo da bi se iz umjetničkih krugova nabacivali riječima poput “remek-djelo” i “neponovljivo iskustvo“. Da, i čupanje noktiju je neponovljivo iskustvo, pa ne želimo to raditi u svoje slobodno vrijeme… Eto, ipak je na kraju prevagnula ova primitivna seljačka strana, a bili smo potpuno otvoreni prema ovome!

TAGOVI720 sati art film projekt eksperimentalni film Guinnessova knjiga rekorda trailer

Komentiraj