Glazba

najjače

Banner300


U Gardenu je block party done right: masne glazbe, fine hrane, dobrog piva, plesa i PHAROAHE MONCH!

Piše , Objavljeno

Ne volimo razbacivanje pojmom block party, emotivno smo vezani za taj pojam, najdraži dokumentarac nam je Gondryjev i Dave Chappelleov Block Party, dosadne smo hip hop glave (puristi, a ne turisti) – ALI…

Ovo što se događa u Garden Breweryju čitav vikend, a pogotovo u nedjelju, 1. travnja od 14h je block party kakav i treba biti.

Zašto se trebaš pojaviti na Weekend Block Partyju u Gardenu?

Hip hop je izmišljen na partyju. Hip hop je katapultiran u vječnost zahvaljujući block partijima. Block party je njujorška stvar, jedna od ideja koje je New York dao svijetu. Započelo se zabavama po blokovima/kvartovima kako bi se vojnicima odala počast još početkom 20. stoljeća, ali kako je vrijeme odmicalo, New York se punio različitim kulturama. A kulture vole dijeljenje, nisu baš za držanje unutar četiri zida. Kulturalni identiteti i njihova glazba su doveli do stvaranja nove glazbe, glazbe koja danas vlada svijetom.

Nećemo romantizirati nastanak hip-hopa, dogodilo se i zabilježeno je u brojnim filmovima i dokumentarcima, ali smo zahvalni što se dogodilo. Block party je nešto što je teško samo preuzeti kao koncept, ne možeš samo napraviti Facebook event i nazvati nešto block partyjem. Za block party trebaš ljude. Ljude spremne na spajanje. Trebaš hranu. Trebaš i malo alkohola da ljudi budu spremniji na spajanje. Može i red plesa u miksu. I najvažnije od svega – trebaš masnu glazbu jer okupljanje nije party ako nešto dobro ne trešti iz zvučnika.

The Garden Croatia i Pozitivan ritam su spojili sve što nam treba kako bismo imali nezaboravan block party. Već znamo kakva vrhunska piva su u ponudi u Garden Breweryju (čuvajte se fine Citrus IPA-e, mala beštija zna iznenaditi nakon par čaša), hrana je baš onakva kakvu trebamo na block partyju, a plesa isto neće nedostajati.

The Garden Brewery1 by Antun Cerovecki_preview

Hvala im jer – treba to sve organizirati. Trebalo je i ranije u New Yorku dovući stolove, otvoriti rasvjetne stupove i puštati glazbu dok policija ne dođe, ali danas je organizacija block partyja drukčija zvijer – hrpa birokracije, novac, dobar razglas i reputacija lokacije… Sve to imamo u nedjelju, 1. travnja. I ne, nije šala. Dobit ćemo najbolje što žanr nudi – hip hop boga u vidu Pharoahe Moncha, UK superjunake No Fakin DJs i Mad Nicea, a domaće snage ćemo čuti u obliku miksmajstora Phat Phillieja i Hrvatske Funk Delegacije. Sačuvaj datum, zaboravit ga nećeš jer katolici diljem svijeta slave Uskrs, a mi ćemo nakon obiteljskih obveza skočiti do druge obitelji – prijatelja, poznanika i potpunih stranaca (zapravo zamaskiranih potencijalnih doživotnih prijatelja) željnih dobrog zvuka i vibracija.

Više informacija na Facebook eventu OVDJE

A zašto ne smiješ propustiti Pharoahe Moncha?

Troy Jamison je čudna biljka. Imamo dojam da je zauvijek na sceni, a tek mu je 45 godina. Svoju rap karijeru je započeo u grupi Simply II Positive, ali ga je Russell Simmons (tata iza Def Jama) popljuvao i rekao njemu i Prince Pou da je to najjadnije ime grupe koje je ikad čuo. Promijenili su ime u Organized Konfusion i ostalo je povijest. Krajem osamdesetih nije bilo kompleksnih repera, versova, double-time zvijeri koji jedu mikrofon za doručak. Pharoahe Monch je to donio. Definicija undergrounda, iz New Yorka po cijeloj Americi putovao s Prince Poetryjem i prihvaćali su ih svuda. Tada se bilo teško probiti na mainstream radio ako ti ime nije bilo MC Hammer, ali su postojali drugi izvori za ljude željne dobrih vještina na mikrofonu – kao nekoliko hip hop emisija na televiziji i sveučilišne radio postaje. Tu su Organized Konfusion dominirali.

Neki reperi se izgube nakon raspada grupe. Ne i Pharoahe.

Neki reperi se ne mogu prilagoditi vremenima i lagano padnu u zaborav. Ne i Pharoahe.

Sve što je napravio dosad je vrijedno pažnje. Simon Says je stvar zbog koje svaki događaj oživi. Zamisli to čuti live. Ne moraš zamišljati, dođi u Garden.

.

Sva pojavljivanja na Rawkusovim Soundbombing kompilacijama, svi gostujući versovi, sav taj utjecaj koji čuješ u reperima koji su došli nakon njega. Mos Def i Talib Kweli? Tko zna bismo li čuli te momke uopće da nije bilo Monchovog utjecaja.

Kad smo kod Mos Defa i Pharoahe Moncha… Njihova stvar s Nate Doggom je savršenstvo. Tko prekine stvar prije Monchovog versa, imat će problema s nama.

.

Pharoahe Monch ima vjernu bazu fanova, bazu fanova koja je spremna potegnuti na stotine kilometara da ga čuje uživo, a mi blagoslovljeni samo trebamo skočiti do Gardenovog dvorišta. Live showove ubija – iako ima problema s astmom, kontrola daha mu je vrhunska, možda bismo još samo Black Thoughta iz The Rootsa usporedili s njim kad su obojica zdravi.

Vrhunski emcee koji će ovaj block party svakako dići na još višu razinu, zajedno sa svim ostalim glazbenim gostima. Mi idemo, a ti?

NAGRADNA IGRA

Dvoje sretnika će dobiti po jedan upad za nedjelju na block party godine.

Samo trebate odgovoriti na jednostavno pitanje (Google neka odradi svoje, ne provjeravamo vam internet history).

Zbog koje semplirane pjesme na Simon Says je Pharoahe Monch upao u probleme, a njegov Rawkus Records je uništio sve Simon Says singlove? U pitanju je glazbena tema jednog poznatog filmskog čudovišta.

Nasumičnim odabirom ćemo izvući dva dobitnika (metodom scroll, scroll, stop kad vidiš nekog kog znaš)[it’s a joke, internet randomizeri će raditi punom parom], javi se s odgovorom i osobnim podacima do četvrtka, 29. ožujka do 23:59h na franjo@idesh.net.

Možeš partijati na Weekend Block Partyju i u petak i u subotu. Neka te ništa ne zaustavi. Ako ti se ne posreći na nagradnoj igri, ulaznice možeš kupiti na Entriju.

garden a weekend block party

TAGOVIfriško ispod peke garden brewery glazba hip hop pharoahe monch zagreb

Komentiraj