Glazba

torta, kažeš?

Banner300


U osjećajima smo – Bon Iver izbacio novi spot, čujemo i Brucea Springsteena

Piše , Objavljeno

Bon Iveru treba zauvijek da izbaci album, u prosjeku četiri godine ako nas sjećanje dobro služi pa nas je oduševilo što izbacuje “loosies”, pjesme koje nisu namijenjene konkretnim albumima već su nastale da prokomentira trenutno stanje svijeta i svemira. Prva takva pjesma se zvala PDLIF – (Please Don’t Live In Fear).

Nova pjesma se zove AUATC što je kratica za “Ate Up All Their Cake”. Dolje kapitalizam! Bar nije otpjevao Imagine kao Gal Gadot i njezini prijatelji. U ovo je uključio i Šefa Springsteena. Teški efekti na vokalima, ali osjećamo ovo u kostima. Tragovi countryja i gospela nas znaju p(r)otresti kad nije sve u savršenom redu, a osoba koja kaže da je sad sve u savršenom redu – govori neistine.

Hvala gospodinu Vernonu (zbunjujućem liku i frontmanu Bon Ivera, nekoć poistovjećenom s imenom Bon Iver) na ovom ostvarenju.

Spot je autentično amaterski, sniman krumpirom bez ikakve stabilizacije, ali nam ne smeta. Ono što nas smeta je što plesač nema prekriven nos maskom. Nosi kako treba ili nemoj!

Za Ivera smo se zakačili sa Skinny Love s prvog albuma, a kasnije je suradnjom s Kanye Westom ušao na naš radar kao glazba za duge besciljne šetnje. I gradom i šumom. Svaki album nas iznova oduševi evolucijom, slojevima, često neprepoznatljivim lyricsima, a i kad ih prepoznamo uglavnom su u šiframa. It’s fine, važno je da nas dira.

A sad repeat.

TAGOVIbon iver glazba justin vernon