Glazba

Sk8 i glazba

Banner300


Zašto volimo skate video? Zbog zrnate slike i masne glazbe (featuring RATKING i Dev Hynes)

Piše , Objavljeno

Skate video je jedan od prvih (zrnato) jasnih dokaza kako demokratizacija tehnologije može pozitivno utjecati na čitave supkulture.

Screenshot_29

Kako je tehnologija postala dostupnija, tako je sve više klinaca uzimalo kamere. Što je više klinaca sa skejtovima imalo kamere, više je klinaca skejtalo… Što su u prošlosti bile VHS kasete, malo kasnije i DVD-ovi s bravurama skejterskih legendi i “uskoro” legendi – danas je internet video, ali i dalje je potreban isti recept kako bi skejt video uspio.

Naizgled amaterske snimke u ime nostalgije, majstorsko vladanje daskom i glazba koja okreće glave. I ne, ne mislimo na Avril Lavigne.

Sjećam se jednom prilikom kad sam u skate shopu čuo Get By od Talib Kwelija, prvo sam mislio da ispirsana gospođica u shopu pušta to sa CD-a, ali sam brzo shvatio da je u pitanju skejt video kalifornijskih klinaca.

Glazba je oduvijek bila važan dio skejt kulture, bez obzira radilo se o hip hopu ili skejterskom punku.

U ovom videu Adama Zhua koji funkcionira kao kombinacija skate videa i glazbenog spota ćete čuti i vidjeti suradnju dva velika imena iz glazbenog svijeta – Dev Hynesa (poznatog i kao Blood Orange) koji rastura pop i funk te Wikija i Sportinglifea iz Ratkinga koji predstavljaju sirov hip hop s ulice.

Volimo misliti da je New York ovakav zapravo.

Kreativnost na sve strane, pokretom i zvukom. Zato volimo zrnate skate videje.

TAGOVIdev hynes ekstremni sportovi glazba New York ratking skate skateboard

Komentiraj