Glazba

mi idemo, a ti?

Banner300


Zadnji Dimensions u Puli sutra otvaraju Anderson .Paak i Jeff Mills

Piše , Objavljeno

Dimensions, jedan od najcjenjenijih festivala elektroničke glazbe u Europi, ove godine se ne propušta budući da mu je to zadnja godina na pulskoj tvrđavi Punta Christo. Festival, kao i svake godine, tradicionalno započinje koncertom otvorenja u pulskoj Areni, a ove godine posjetitelje će u Dimensions uvesti Anderson .Paak, američki pjevač i reper koji je  osvojio Grammy za najboljeg rap izvođača u 2018. godini.

Anderson .Paak je univerzalni glazbenik koji je u samo nekoliko godina samostalne karijere pomaknuo granice neo-soula i hip hopa. Jedna od najvažnijih persona suvremene glazbe, osoba iza koje staju i mainstream i connoisseur publika, glazbenik koji puni dvorane, osvaja osmijehom i zaraznim grooveom, a live koncerti su mu spektakl kojemu se treba svjedočiti svaki put kad imate priliku.

A priliku imate već večeras u Ljubljani, te sutra u Puli na koncertu otvorenja Dimensions festivala.

Uz prateći bend The Free Nationals i novi album “Oxnard” kojeg je producirala hip hop legenda Dr. Dre, a na kojem gostuju imena poput Kendrick Lamara, Snoop Dogga i J. Colea, Paakov koncert će biti spektakularan oproštaj Dimensionsa od Pule.

U 8. Dimensions festival također nas uvodi vodeća figura techno glazbe, glazbeni inovator i “tehnički čarobnjak” – Jeff Mills, kojem će se na jedinstvenoj pozornici Arene pridružiti jedan od najuzbudljivijih bubnjara prošlog stoljeća – Tony Allen, voditelj Fela Kuti benda, kojeg su Fela Kuti i Brian Eno proglasili ocem afrobeata. Novu dimenziju plesne glazbe pokazat će Objekt, koji će izvest pjesme sa zadnjeg hvaljenog albuma u posve novom live izdanju. Arenu će do kraja rasplesati publici omiljeni Hunee svojim house i disco izborom.

TAGOVI.anderson paak arena pula Dimensions