Glazba

don't push me

Banner300


Živiš hip-hop? Onda moraš čuti (i vidjeti) legendu Grandmaster Flasha u Zagrebu

Piše , Objavljeno

Nekima je na spomen flasha u glavi superjunak, nekima Flash Gordon – a nekim pak Grandmaster Flash, tata skreča, crossfadeanja i svega lijepog u hip hopu.

Dovoljno je početi sa “Don’t… push… me… ’cause…” i već znaš da će netko od prisutnih u tvom životu znači završiti te lyricse.

Grandmaster Flash je legendarni DJ, jedan od hip hop autoriteta koji i u svojoj 59. godini života putuje diljem svijeta i širi hip-hop kulturu.

Trenutno je na turneji “Hip Hop, People, Places and Things” na kojoj predstavlja ekskluzivan audio-video nastup, a jedina postaja u regiji mu je The Garden Brewery u Zagrebu – koji nam već jako dugo donosi hip-hop evente kakve zaslužuju samo najjače metropole. U nedjelju, 19. studenog, znate gdje ste.

.

Da nema Grandmaster Flasha – došli bismo mi svi nekako i do skrečanja i do miksanja, ali vjerojatno bi nam trebalo koje desetljeće duže. New York Times ga je prozvao prvim virtuozom hip-hopa.

Njegov show slavi najformativnije razdoblje hip-hop, a s obzirom o kakvom se autoritetu radi, uopće ne čudi što je dobio pristup arhivskim snimkama, fotografijama i videima većine izdavačkih kuća – a svi znamo da nas je Q-Tip upozorio da kako su Record label people are shady i kako ih je teško dobiti sve na istu stranu. Osim ako si Grandmaster Flash.

Zajedno sa svojom grupom Grandmaster Flash and The Furious Five je izbacio album The Message – što je prva ploča koja je koristila hip-hop kao sredstvo širenja… wait for it… pozitivne poruke i socioekonomskih komentara. Dotad je hip-hop bio samo glas zabave.

.

Grandmaster Flash je bio i glazbeni savjetnik za jednu od najskupljih serija svih vremena, suradnju Baza Luhrmanna (Great Gatsby, Moulin Rouge) i Netflixa – The Get Down, a ako želite čuti malo više o povijesti, svakako pogledajte i dokumentarnu seriju Hip Hop Evolution, također Netflixova beba.

U prodaji je ograničen broj ulaznica po cijeni od 150 kuna, a možete ih pronaći u sustavu Entrio.hr klikom ovdje.

Za još više informacija i eventualne upite, provjerite i Facebook event.

TAGOVIevent grandmaster flash hip hop Hrvatska the garden brewery

Komentiraj