Film i TV

Pasemo oči

Banner300


Half-Life film nije nimalo bliže ostvarenju, ali ova dva odlična fanovska trailera pokazuju potencijal

Piše , Objavljeno

Half-Life film je sveti gral svakog gamera i fanboya na svijetu, a kako nam ga velike filmske kuće uporno odbijaju dati, moramo se zadovoljiti ovakvim genijalnim amaterskim radovima.

dafqw

Iako nam već godinama mažu oči najavama o snimanju dugometražnog Half-Life filma, uvijek na kraju dobijemo šipak. Možda je tako i bolje, jer s obzirom na kvalitetu ekranizacija popularnih računalnih igara, sumnjamo da bi i ovaj film ispao išta bolji (kako stvari trenutno stoje, nekako ga vidimo kao Doom, što nije nužno loše, ali bome niti približno zadovoljavajuće za bilo kojeg fana). Na svu sreću, ovaj kultni SF serijal pucačina iz prvog lica ima vrlo vjernu i talentiranu publiku diljem svijeta, koja zna i želi napraviti svoju verziju Half-Lifea, pa makar i u formi kratkog filma.

Takva se ekipa okupila oko redatelja i VFX majstora Tibera Ergüra, koji zajedno sa svojim turskim prijateljima radi na malom projektu nazvanom The Downfall Of Evolution. Sudeći po službenoj stranici ovim vizionarima preostaje još mnogo posla, ali kotačići se polagano okreću, pa su nedavno uspjeli zgotoviti čak dva kratka teasera. Jedan je nešto mirniji, klasični hollywoodski promo koji uspostavlja atmosferu i gledatelja polagano uvodi u svijet koji će gledati, dok je drugi agresivna CGI jeza s nabrijanom glazbom i uvodnim kadrovima nekih vrlo obećavajućih akcijskih scena. Uglavnom, uvjerite se sami!

Half-Life:The Downfall Of Evolution – evolution teaser:

Half-Life:The Downfall Of Evolution – aggressive teaser:

Radnja se vrti oko mladog desetnika i njegove jedinice tijekom takozvanog Sedmosatnog rata, u kojem su vanzemaljske snage Combinea u roku od svega sedam sati uništile svu ljudsku vojsku i pokorile čovječanstvo. Poznavatelji Half-Life svijeta znaju da se radi o razdoblju neposredno nakon incidenta u Black Mesa postrojenju (prvi nastavak igre), te da je upravo to razdoblje iznimno pogodno za kakav visokobudžetni hollywoodski spektakl. A pošto se oni ne žele prihvatiti tog posla, dajmo šansu Turcima, kojima bi dobro došla svaka vaša pomoć, bilo da se radi o VFX-a skillovima ili kojem euru priloga

TAGOVIfanovi half life kratki film sf trailer vanzemaljci

Komentiraj