Zabava

Najbolje od svih svjetova

Banner300


Hip hop “manga” inspirirana New Yorkom devedesetih i Nasovim “Illmaticom”

Piše , Objavljeno

Hip hop i manga zajedno? Već smo gledali Samurai Champloo koji je imao vrhunski hip hopasti soundtrack, ali ovo je manga umjetnika koji je zaljubljeni u New York City i Nasov klasični album iz 1994. Illmatic.

Umjetniku je ime Stephane Metayer i želi napraviti grafički roman o New Yorku devedesetih, a demo uzorak (koji možeš pročitati na dnu ovog članka) izgleda nevjerojatno dobro. U njemu se čak i pojavljuje mladi Nas koji je tek počeo dilat.

Ako želiš pomoći da se ovo ostvari, posjeti Kickstarter i doniraj neki keš. Za 25 dolara će tvoje ime biti napisano u creditsima, a dobit ćeš i fizičku i digitalnu kopiju stripa. Nema još puno do kraja crowdfunding akcije pa ubaci koji dolar za umjetnost i kulturu.

Metayer i umjetnici Tako i Safe su napravili odličnu kampanju, čak su predstavili i likove u poznatom “japanski RPG/Final Fantasy iskustvo” stilu što dodatno povećava isprepletenost različitih medija u ovom projektu. Provjeri čitav Kickstarter pejdž i pronaći ćeš još brdo zanimljivog sadržaja.

Nema sumnje kako će se ovo ostvariti, a i sigurni smo da će po ovom nastati i uspješna serija jer autori su već pregovarali s animacijskim studijem koji je napravio Afro Samuraia, ali i drugim studijem koji je stvorio Avatara: The Last Airbendera i Boondockse. Lijepo je biti dio nečeg u nastajanju – zato volimo Kickstarter i ostale crowdfunding platforme.

Iako je autor Amerikanac, ovo posuđuje jako puno elemenata mange i jedva čekamo da izađe.

Demo Sample “mange” počinje ovdje.

TAGOVIanime biografije glazba hip hop illmatic Knjige manga nas strip

Komentiraj