Film i TV

Grid se gasi

Banner300


Hladan tuš za fanove ‘Trona’: Ipak ništa od trećeg dijela!

Piše , Objavljeno

Prvi je bio klasik SF žanra, drugi je bio modernizirani hollywoodski spektakl fantastičnih vizuala i bez mnogo duše, a treći… trećeg izgleda neće niti biti!

tron 1Prvi TRON iz 1982. godine možda nije bio savršeni SF, ali donio je pravu revoluciju u žanr, prvenstveno na području specijalnih efekata i integracije svijeta računala u film. I nastavak iz 2010. godine, TRON: Legacy, također daje opaki vizual, spaljena vozila, glazbu Daft Punka i seksi Oliviju Wilde, ali i dalje to nije dovoljno za neko opće priznanje i svrstavanje u sam vrh znanstvene fantastike. Istina, film je zaradio 400 milijuna dolara diljem svijeta i sigurno nije bio gubitaš, ali ostalo je tu puno prostora za napredak. I bome, Disney i redatelj Legacya, Joseph Kosinski, su već praktički dogovorili snimanje trećeg dijela (radnog naziva TRON: Ascending), Garrett Hedlund i Olivia Wilde su potvrdili svoj povratak u grid, a čak se nešto spominjao i angažman Jareda Letoa, kad ono… ćorak!

tron 3

Disney je upravo objavio kako za sada odustaje od Tron franšize i to barem na idućih 5-6 godina, prvenstveno iz razloga što im je kalendar već pošteno popunjen, a sa strane mogu računati i na nekoliko žešćih (i skupih) blockbustera iz Pixarove i Marvelove mašinerije. Ipak, mnogi vjeruju kako je pravi razlog odustanka od Trona jako loš rezultat SF blockbustera Tomorrowland, koji u kinima diljem svijeta prolazi iznimno loše. Sada je već prilično sigurno kako će taj film Disney koštati barem 100 milijuna dolara, a čak si niti  takva prebogata mašinerija ne može dopustiti ikakve gubitke. Zato se prvo režu najslabije grane, a uz klasika poput Knjige o džungli, Ljepotice i zvijeri ili Alice u zemlji čudesa, sasvim je jasno kako je to upravo Tron! Šteta, nije da se nismo veselili…

TAGOVIdisney franšiza Olivia Wilde sf Tron Tron Legacy

Komentiraj