Igre

Banner300


2500 retro igara uploadano na Internet Archive, igraj džabe i svuda

Piše , Objavljeno

Ah Internet Archive, divno mjesto na internetu koje skuplja povijest u obliku igara, e-bookova, audio zapisa i videa… Profita nemaju već to rade jer žele i mogu pomoći u očuvanju nekih prošlih vremena.

Nama to igra (pun intended) jer se ionako najčešće vraćamo na stvari koje su nam obilježile odrastanje. Jason Scott, jedan od zaduženih za održavanje i izbor softvera za prezervaciju, je izjavio kako je ovo najveći update dosad koji uključuje nezavisne produkcije iz današnjih vremena do velikih naslova koji su već desetljećima zaboravljeni.

Dodali su katalogu 2500 MS-DOS naslova i sve ih možeš zaigrati odmah.

Ono… Igra se zove Alien Rampage. Znaš da nije baš novo i po samom naslovu. I trebaš to igrati. Većina igara je iz devedesetih. Čak su dodali i Alone in the Dark ako se želiš malo prestrašiti kao 90’s klinjo. Tu su i igre kao što je Vor Terra, 3D Bomber, Wipeout… Sve možeš igrati u internet pregledniku.

Mi smo odmah zaigrali Tony the Tiger i prijatelji što je igra napravljena kako bi se promovirale Kellogsove pahuljice za doručak. Igra je neresponzivna i “drvena”, ali ne možemo lagati – sviđa nam se jer budi neke potpuno druge osjećaje, neke osjećaje koje novi Spider-Man ili Red Dead Redemption nikad neće moći.

tony

Priča se da download ničega nije potreban, što i je i nije istina. Ne moraš skidati nikakve instalacijske fileove već sve igre pokrećeš u Google Chromeu, Firefoxu ili na čemu god surfaš. ALI… Svaka igra treba određene fileove za pokretanje pa će se oni skinuti privremeno na tvoje računalo. Čisto ako si na nekom ludo ograničenom internetu – pokrenuli smo Wipeout i skidao je gamefile od nekih 400-tinjak megabajta.

Sve je lako i intuitivno, sigurni smo da cijeli vikend možeš provesti uz Internet Archive i kopanje po vlastitom djetinjstvu.

TAGOVIinternet archive