Igre

daj ga

Banner300


Iscurio dizajn za Playstation 5 i novi DualShock Controller, ovakvo što još niste vidjeli

Piše , Objavljeno

Još od kolovoza je vani potencijalni dizajn nove Playstation 5-ice, ali tada nismo bili sigurni je li u pitanju baš Sonyjev najunosniji proizvod. Tad je bio samo nepoznati elektronički uređaj koji je dizajnirao Sonyjev tehnički direktor Yushiro Ootori. Sad smo sigurni da je u pitanju Playstation (edit: bili smo sigurni, sad više nismo jer nas je čitatelj upozorio da devkit ne mora biti sličan završnom proizvodu uopće što će ti biti jasno ako pogledaš devkit za PS3).

Ovo još uvijek nije završna verzija jer se radi o devkitu, konzoli namijenjenoj developerima igara, a čudan oblik i veličina su upravo ovakvi kako bi se mogli lako naslagati jedan na drugi. Veliki otvori sa strane su optimizirani za hlađenje kako bi se spriječilo pregrijavanje Sonyjeve dosad najmoćnije konzole.

Dosad je većina konzola dolazila u “blok”-verziji, čak i Nintendov GameCube koji je bio poseban po tom što je bio kocka, ali polako se situacija mijenja. Da je u pitanju samo blok-dizajn umjesto ovog V-dizajna, konzola bi imala manje stranica, a ovako je oko komponenti dodano više prostora za strujanje zraka.

Ovo nismo vidjeli u izvještajima dosad, što nas posebno čudi – ovaj V je ujedno i rimski broj 5. Namjerna dizajnerska odluka? Mi svakako mislimo da je tako.

Uz nekoliko fotki se primjećuje i kontroler, ne baš najjasnije, ali nam se čini da je u pitanju novi DualShock 5 kontroler.

Ne možemo ni zamisliti kakve ćemo sve igre moći igrati na konzolama nove generacije.

Developerski kit je uvijek drukčiji od završnog proizvoda, vjerujemo da će finalna verzija dobiti nekoliko poboljšanja i zaglađenja. Playstation 5 stiže.

TAGOVIplaystation playstation 5 sony