Igre

PS nikad neće biti PC

Banner300


U slučaju da vas je zaobišlo – Playstation igre možete (legalno) peglati na PC-u

Piše , Objavljeno

Da ne bude kako samo Nintendo izbacuje inovacije kojima pokušava pridobiti nove korisnike – Sony je krajem kolovoza najavio mogućnost igranja Playstation igara na računalima, a mi smo se tek sad dohvatili te teme. Ako je nama promaklo, možda je i vama, možda vas razveseli ova vijest.

Nakon što su izbacili novu konzolu Play Station 4, samo u light verziji, Sony je s ponosom najavio kako se igre s Play Station 3 platforme mogu igrati i na računalima! Ako ste jedan od onih koji ima hrpu igara za PS, a stalno trpite uvrede od prijatelja kako je grafika lošija nego na PC-u ovo je definitivno za vas. Možete pokazati da igrate na kompu. Osim ako već igrate preko emulatora, ima i toga.

Sony je izbacio aplikaciju (odnosno servis za stream, svojevrstan Netflix za igre), a vrijeme će pokazati koliko će se isplatiti i koliko će se proširiti. Zasad sve ide po planu, dodaju se nove igre…

fotka 01

U širokom izboru naslova našli su se i ‘Uncharted’, ‘God of War’, ‘Grid 2’, ‘Mafia II’, ‘Mortal Kombat’, ‘Ratchet & Clank’, ‘The last of us’ i ‘Journey’. Trenutno je riječ o nekih 400 igara (što nije nimalo skromno za početak). Najavljuju kako će ta brojka rasti na dnevnoj bazi što je itekako dobro. Loša stvar je što nema baš naslova koji su izašli PS4 konzoli. Vjerujemo da će i to ispraviti s vremenom.

Osim streama na računalima, Sony je iz svoje radionice izbacio i ‘DualShock 4 USB Wireless Adaptor’ (ilitiga crni USB stick) koji vam omogućuje spajanje originalnog Play Station 4 joysticka na vaš PC. Sony je mislio na sve, a isto tako vas nije htio zakinuti za gumbe, vibracije i analog ručice. Kompatibilan je na Windowse i Macove. I košta dvadesetak dolara. Cijena je tu negdje s fejk joysticima s kablom koje imamo i koristimo na našim kompovima.

Još jedna dobra stvar? Možete isprobati čitavu uslugu probnim periodom od 7 dana. Ovaj vikend će biti produženi vikend, 7 dana vam je i više nego dovoljno da pređete nekoliko igara. Ako vam se svidi, za 100 dolara možete dobiti 12 mjeseci Playstation NOW servisa. S obzirom da je to cijena jedne PS4 igre, ovo je jako dobar deal – možeš igrati stotine igara, samo ti je vrijeme granica.

fotka 02

Vjerujemo kako je ovaj potez Sony-ja izazvao mnoge polemike. PC ekipa će popljuvati, dok će PS ekipa biti itekako sretna. Možda i obratno, zbilja ne znamo. Nemojte nas kriviti, mi smo samo glasnici ove vijesti. Mi smo mišljenja kako je uvijek dobro imati izbora, a definitivno pali i ona stara izreka – ‘Tko voli, nek’ izvoli’. Mi volimo. Zašto? Odigrati opet Mafiju II i God of War, ovaj put na računalu nam je dovoljan razlog za ljubav.

TAGOVIGaming igre playstation

Komentiraj