Igre

Fallout 4 ili nešto drugo?

Banner300


Je li misteriozni projekt Survivor 2299 zapravo Fallout 4?

Piše , Objavljeno

Veliku je buku među internetskim lutalicama posljednjih nekoliko dana izazvala misteriozna stranica projekta Survivor 2299, za koji se već sada svi kunu da je zapravo Fallout 4.

Fallout 4

Ovaj će podnaslov onima koji se ne bave računalnim igrama biti samo skup nerazumljivih pojmova, no svaki će pravi gejmer zasuziti na sam spomen legendarnog Fallouta. Od svoje prve instalacije davne 1997. godine, do recentnog New Vegasa, ovaj je serijal bio i ostao jedna od najboljih igara svih vremena, koja je RPG žanr izvukla iz mračnih tamnica punih ghoulova i kostura, te ga preselila među ruševine ratom razrušenog svijeta budućnosti.

Sada se na internetu pojavila zagonetna stranica Survivor 2299, koja se sastoji od brojčanika koji odbrojava vrijeme do 11.12.13., datuma koji je savršeno pogođen za nešto spektakularno. Oni koji odu na stranicu, odmah će zamijetiti i neobične, isprekidane zvukove, koji su zapravo Morseov kod i daju skup naizgled nasumičnih slova. Nakon što se ona dešifriraju, dobiva se sljedeća poruka: “Moja draga sestro. Krećem prema Institutu. Sam Bog zna što se sada dogodilo s tim mjestom. Ovaj stari gad će nam pomoći. Mora nam pomoći. -0321-

Obožavatelji serijala odmah su povezali izgled stranice i ovu poruku, te zaključili da se uistinu radi o Fallout svijetu. Naime Institut, mjesto koje je prije bilo poznato kao Massachusetts Institute of Technology (MIT), već se spominje u prijašnjim nastavcima Fallouta, a o njemu se zna da se nalazi usred područja koje je najgore pogođeno posljedicama apokalipse. Ipak, sam je Institut dobro zaštićeno i sigurno društvo, koje djeluje na leđima svjesnih androida s umjetnom inteligencijom, a smatra se i sjedištem Commonwealtha.

Fallout 4

U Falloutu 3 postoji i quest u kojem susrećete jednu od bivših stanarki Instituta, Victoriu Watts, članicu podzemnog odreda za spašavanje porobljenih androida, znanog kao “The Railroad“, a vjeruje se da će priča biti vrlo usko vezana i za taj segment. Također, izvjesno je ta će se u novom nastavku pojaviti Three Dog, pošto je glumac koji mu daje glas već potvrdio da će svoju ulogu ponoviti još jednom.

Što se tiče samog naslova, Survivor 2299 ukazuje da će naš lik biti znan kao “The Survivor“, a da će se radnja događati 2299 godine, iliti 18 godina nakon događaja u posljednjem nastavku, Fallout: New Vegas. Hoće li Vaultovi, PIP-Boy i ostatak kultne ikonografije naći svoje mjesto u četvrtom dijelu serijala, vjerojatno ćemo znati kroz kojih godinu dana, kada bi se igra trebala pojaviti na tržištu, a do onda nam slijedi samo odbrojavanje do tog posebnog 11.12.13….

TAGOVIapokalipsa budućnost fallout igre RPG; računalne igrice survivor 2299

Komentiraj