Film i TV

Najbolje od skeč-komedije

Banner300


‘Key and Peele’ se vraćaju na male ekrane, a evo (barem) 10 razloga zašto biste ih trebali pratiti

Piše , Objavljeno

Četvrta sezona humoristične serije Key and Peele samo što nije počela, a mi ćemo iskoristiti priliku i uz 10 se ponajboljih skečeva prisjetiti zašto ih toliko volimo!

key and peele

Zbog poprilične tehnološke zaostalosti i nemogućnosti da pratimo baš sve serije i emisije koje valjaju, uglavnom ostajemo zakinuti za neke uistinu kvalitetne materijale, pogotovo od ekipe preko bare. Da,da… istina je da nam Ameri sve češće pokušavaju prodati muda pod bubrege, ali ako postoji kategorija u kojoj ih još uvijek nitko ne može nadmašiti, onda je to humor. Svaka generacija tako ima neke svoje favorite, glasnogovornike i predvodnike, a trenutno najzanimljiviji duet u takozvanoj skeč-komediji čine Key i Peele.

Punim imenima Keegan-Michael Key i Jordan Peele zanat su brusili u kultnoj američkoj emisiji MADtv, da bi 2012. uspjeli isfurati svoj vlastiti projekt na Comedy Central i gotovo odmah postati ogroman hit i vjerojatno najkvalitetnija takva emisija trenutno na televiziji. U suštini se radi o nizu skečeva u kojima Key i Peele glume cijelu lepezu zanimljivih i osebujnih muških i ženskih likova, a humor se uglavnom temelji na rasnim stereotipima, izvrnutoj povijesti, muško-ženskim odnosima i pop-kulturi. Drugim riječima, ovi dečki rokaju po svemu što stignu i rade to jako, jako dobro!

Key and Peele je uspio dogurati do svoje četvrte sezone koja se u SAD-u počinje prikazivati 24. rujna. Na žalost, u Hrvatskoj ih je gotovo nemoguće pratiti, ali uvijek se možete snaći na neke “druge” načine ili u krajnjem slučaju pokušati uloviti koji skeč na video servisima. Mi smo zato pripremili naših 10 favorita (što je zapravo nemoguća misija, jer svaki njihov skeč na YouTubeu komotno može upasti na listu) koji će fanove podsjetiti zašto toliko vole ovu seriju, a one koji nikada nisu niti čuli za ovaj dvojac… pa, recimo samo da je vrlo teško ostati ravnodušan!

Ultimate Fighting Match Preview

Svi znamo kako izgleda klasični trash-talk boraca prije meča, ali Paulo Odbelis odnosi zajebanciju na sasvim novu razinu i stvarno prepada svog protivnika. Istu su stvar, samo sa seksualnim konotacijama, ponovili i u sljedećoj sezoni i to s boksačkim trash-talkom.

Pegasus Sighting

Key i Peele se ne ustručavaju oplesti po razlikama između crnaca i bijelaca pa su im tako fore vezane uz rasne stereotipe posebno drage. U ovom skeču tako možemo naučiti kako je afroamerička zajednica spremna učiniti sve, samo kako bi se pojavila na televiziji, uključujući i potvrdu da iznad njihovog kvarta uistinu leti Pegaz!

You Can Do Anything

Sportaš koji nakon velike pobjede pomiješa pojmove “doslovno” i “metafora” te savjetuje klincima da vjeruju u sebe i skoče s krova jer “doslovno mogu letjeti“… klasik!

Auction Block

Još jedan skeč koji cilja na rasnu problematiku, a u njemu pratimo dva crnca koji su žestoki borci protiv ropstva, ali ih svejedno frustrira što ih niti jedan bijelac ne želi kupiti. Je li problem u njima ili?

East/West College Bowl

Oni koji prate američki nogomet sigurno su primijetili kako mnogo igrača ovog sporta ima poprilično neobična imena. Key i Peele su se odlučili našaliti na tu temu, a ona se pokazala toliko plodnom, da su snimili i drugi dio!

Mafia Hit

Najbolja parodija na mafijaške filmove (Goodfellas pogotovo) koju smo vidjeli i klasična komedija zabune: ostarjeli mafijaš sumnja da će ga njegovi kolege ucmekati, ali ga umjesto toga dočeka sasvim drugačije iznenađenje.

I’m Retired

Parodija na Ramba i slične akcijske filmove, u kojima se glavni junak mora vratiti iz mirovine “zbog samo jedne, posljednje misije” te velika posveta jednom od klasičnih skečeva Monty Pythona… Sve smo rekli, na vama je da uživate!

I Said Bitch

Ovaj je posvećen svim onim muškarcima koji u društvu glume da su neke face, a kada dođu doma, postaje jasno kako je u njihovoj vezi žena ta koja nosi hlače.

Substitute Teacher

S gotovo 60 milijuna pogleda ovo je najgledaniji Key and Peele skeč na YouTubeu, a kako i ne bi bio kada se radi o jednom od njihovih najboljih uradaka. Učitelj iz geta dolazi kao zamjena u školu iz predgrađa te ima prilično velikih problema s izgovaranjem sasvim običnih imena učenika.

Flicker

Znate ono kad vas netko izazove da pogledate nešto, a vi se iz petnih žila trudite ostati smireni i ne nasjesti na foru? To je to, humor u svom najčišćem obliku! Istina, na kraju su malo pretjerali, ali oprostit ćemo im jer potpuno shvaćamo tu frustraciju…

TAGOVIcomedy central humor key and peele komedija skeč skeč komedija smiješno

Komentiraj