Film i TV

Jason ponovno ubija

Banner300


Kultni horor “Petak 13.” dobiva novi početak, smijemo li se nadati da neće biti loš?

Piše , Objavljeno

Tek su četiri godine prošle od prvog hollywoodskog pokušaja reboota kultne horor franšize, a za 2015. nam se već sprema i drugi reboot!

friday

E ovo je vijest kakva se ne viđa često, čak ni u svijetu modernog Hollywooda, preplavljenog raznim remakeovima i rebootovima. Naime, iako je prije svega četiri godine Warner Bros. na tržište izbacio svoj Petak 13., reboot kultnog serijala, za 2015. je najavljen izlazak drugog reboota. Dakle, neće se raditi o drugom nastavku, pa ček niti remakeu reboota (sad se i mi polagano gubimo), već o sasvim novom početku ove horor priče. O, Hollywoode, gdje to ideš?!

Do ovih je događaja došlo nakon velike rošade u pravima za filmske naslove, tako što je Warner Bros. Paramountu predao prava za Petak 13. i još neke franšize, u zamjenu za Nolanov Interstellar. Naravno, Paramount sada ne želi samo sjediti na svojim novim stečevinama, već ih što prije i kapitalizirati, tako da će prvo iznova krenuti s pričom o poremećenom ubojici Jasonu. Najavljeni je datum izlaska filma 13. ožujka 2015., datum koji naravno pada na petak, a za sada nisu poznati nikakvi drugi detalji osim da će se vrlo vjerojatno raditi o found footage tipu filma.

friday

Da se podsjetimo, Petak 13. je vrlo uspješan serijal slasher horora koji je započeo davne 1980. godine, te od onda naredao čak 12 nastavaka. Glavni se junak, manijak po imenu Jason Voorhees, u prvih nekoliko nastavaka zadovoljavao ubijanjem blesavih tinejdžera mačetom, da bi u kasnijim ekranizacijama završio u svemiru, te se predzadnjem nastavku čak i poklao s Freddyem Kruegerom iz Straha u ulici Brijestova. Sada se pak sve vraća na početak, u mirni Camp Crystal, gdje je jeza i započela…

TAGOVIhoror jason voorhees petak 13 reboot

Komentiraj