Glazba

Metallica rastura

Banner300


Metallica rastura u prvom traileru za koncertni film ‘Through the Never’

Piše , Objavljeno

Kakvo god mišljenje imali o njima, nakon svih ovih godina na sceni, neosporno je da je Metallica jedan od najvećih rock sastava svih vremena. Zato zavrjeđuju upravo takav koncertni film.

Through the Never

Premda im nije prvi koncertni (a niti dokumentarni) film, Through the Never bio mogao biti spektakularan show koji će oduševiti fanove, a možda čak i preobratiti kojeg hejtera. Ipak, Metallica je moj dobar drugar i jedan od najvećih glazbenih sastava svih vremena, grupa koja je popularizirala metal i hard rock, te postala globalni fenomen koji je svakim novim albumom i nastupom rušio rekorde. Istina, tokom godina su izgubili mnogo od onih trash metal početaka, ali ako želite puniti stadione, morate napraviti i poneki ustupak.

Premda su nas nekoliko puta poprilično razočarali, priznajemo da je Metallica jedan od onih bendova kojima se moraju oprostiti nepopularni potezi (poput legendarnog rata s Napsterom), pogotovo kada ih se vidi u živo. Oni koji to do sada nisu imali prilike doživjeti, ali i oni koji su koncerte ovih metal demigoda pohodili nebrojeno puta, vjerojatno će uživati u Through the Never, koncertnom filmu koji ćemo, uz malo sreće, moći gledati i u 3D verziji naše verzije IMAX kina. No dosta priče, trailer će najbolje pokazati o čemu se tu radi.

Through the Never – trailer:

Mora se priznati da izgleda nabrijano, zanimljivo i zabavno. Film je sniman prošloga kolovoza, na tri koncerta održana u Vancouveru, a režirao ga je Nimród Antal (Predators). Istoimena pjesma s albuma ‘Metallica’ poslužila je kao naslov, a kroz trailer možemo uživati u klasiku Master of Puppets. Biti će to netipičan koncertni live, ispresjecan naracijom glumca Dane DeHaana (ovaj mladić koji se u traileru nađe usred meteža), fikcionalnog roudija Metallice.

Through the Never

Film bi u kina trebao doći krajem rujna i početkom listopada, a mi držimo fige da se i naši kino distributeri ogrebu za koju kopiju. Naravno, u formatu u kakvom i priliči ovom spektaklu.

TAGOVIglazba koncertni film metal metallica rock

Komentiraj