Zabava

Neka druga Miley

Banner300


Tko bi je nakon ovog hejtao? Miley Cyrus oduševila obradom pjesme ‘Babe I’m Gonna Leave You’

Piše , Objavljeno

Nakon što je obradila Beatlese i Fleetwood Mac, Miley Cyrus je odlučila “skinuti” klasik Joan Baez/Led Zeppelina i tako nas ponovno iznenaditi!

miley 2Miley, zašto nam toliko otežavaš život?! S jedne strane te ne možemo smisliti zbog korporativnog i produciranog pristupa umjetnosti, pretvaranja glazbe u profitabilan proizvod i prikazivanja same sebe kao karikature s ciljem šokiranja javnost debilnim nastupima koje naivci nazivaju “provokativnima“, a s druge strane ne možemo poricati kako imaš nevjerojatno kvalitetan vokal i talent zbog kojega bi većina današnjih pop pjevačica vjerojatno ubile pola tuceta ljudi!

Nakon što je nedavno obradila Lucy in the Sky With Diamonds grupe The Beatles, sada se bacila na malo žešći rock pa je tako njena nova “žrtva” postala klasik Babe I’m Gonna Leave You, stvar koju je krajem 50-ih godina prošlog stoljeća snimila velika folk pjevačica Joan Baez, da bi ju nekih 10-ak godina kasnije u bezvremensko remek-djelo pretvorila grupa Led Zeppelin, čiju je verziju Miley i uzela kao podlogu. Genijalna obrada ili svetogrđe, procijenite sami!

Miley Cyrus – Baby, I’m Gonna Leave You:

U obzir valja uzeti da se radi o sirovoj i neobrađenoj traci, tako da zvuči prilično grubo, ali ovo uopće ne zvuči loše! Možda bi mi neki prekaljeni roker sada opalio šljagu, ali u nekoliko se trenutaka čini kao da je stvar otpjevala sama Janis Joplin, a ne cura koja misli da je mrdanje guzice i plaženje jezika vrhunac njezinog nastupa. Puritance bi možda moglo zasmetati i što je starog Cyrusa kći stvar preimenovala u Baby, I’m Gonna Leave You, ali valjda je osjetila potrebu da nekome poruči nešto prilično znakovito.

Led Zeppelin – Babe I’m Gonna Leave You:

Naravno, reakcije na ovakvu obradu su dvojake pa su tako neki frustrirani što se ovakva pop zvjezdica uopće usuđuje kopirati jedan od najvećih bendova svih vremena, dok je drugima drago da i jedna Disneyeva mašina za lovu ima dobar glazbeni ukus i uzore koji su bitno drugačiji od onoga što prezentira na pozornici. Kao pravom hejteru onoga što Miley Cyrus predstavlja u današnjoj glazbi, moram priznati da je ovo za mene bilo uistinu pozitivno iznenađenje, a tko zna… možda za par godina izraste u pjevačicu koju čovjek stvarno može cijeniti!

TAGOVIbabe i'm gonna leave you joan baez led zeppelin Miley Cyrus obrada pop rock

Komentiraj