Zabava

Banner300


Pogledajte najbolje fotografije međunarodnog festivala Organ Vida

Piše , Objavljeno

Umjetnička fotografija dobiva sve veće značenje i na domaćim prostorima, a jedan od njezinih glavnih promotora jest i festival Organ Vida, koji je objavio svoje ovogodišnje finaliste.

organ vida

Umjetnička fotografija jedan je od najsnažnijih i najemotivnijih izričaja, i premda ju je teško smjestiti u gabarite tradicionalne estetske podjele, ona je iznimno upečatljiva forma. S pojavom i širenjem digitalne opreme, postala je dostupna i onima koji za filmove i tamne komore jednostavno nisu imali novaca niti vremena, a krug ljudi koje zanima ovakav oblik umjetničkog izlaganja naglo se proširio. Niti mi ne kaskamo za svjetskim strujama, a imamo i festival koji to dokazuje!

Peti po redu Međunarodni festival fotografije Organ Vida namjenjen je svima onima koji se fotografijom bave što profesionalno, što amaterski, a njegovi sudionici i posjetitelji mogu uživati u radovima umjetnika iz cijeloga svijeta. Svake godine obrađuje se određena tema, tako da je ove godine to bio Prostor. Naravno, sloboda je dopuštena i podržavana u svakom smislu, tako da se na ovu temu može gledati u doslovnom smislu, ali i daleko, daleko izvan nekih prvoloptaških okvira.

Svoju viziju prostora službenom je žiriju prikazalo 390 projekata iz 49 zemalja svijeta, a u procesu je pregledano više od 5.000 fotografija. Na kraju je odabrano 10 finalista, čije ćete radove moći uživo vidjeti u zagrebačkoj Galeriji Bačva (HDLU) i Kinu Europa, i to od 16. do 21. rujna ove godine, a naći će se tu još nekoliko zanimljivh projekata i dodatnih sadržaja. Više informacija o samom festivalu možete potražiti na službenoj stranici, a mi vam donosimo ovogodišnje najbolje od najboljih.

Venetia Dearden (Velika Britanija) – On the Road
organ vida

Sarker Protick (Bangladeš) – What Remains
organ vida

Michele Palazzi (Italija) – Black Gold Hotel
organ vida

Mario Pućić (Hrvatska) – No Momentums While Traveling
organ vida

Maite Caramés (Španjolska) – Spaces of the Memory
organ vida

Kai Loeffelbein (Njemačka) – Hidden Hong-Kong
organ vida

Justin Barton (Velika Britanija) – Atomic War In Details
organ vida

Jeppe Bøje Nielsen (Danska) – Lourdes
organ vida

Franky De Schampheleer (Belgija) – Flandronië
organ vida

Asmita Pareklar (Indija) – Giraffe Behind the Door
organ vida

TAGOVIfestival fotografije fotografija fotografije izložba organ vida umjetnička fotografija

Komentiraj