Zabava

Banner300


Najbolje kurenje u povijesti televizije

Radi se o okupljanjima poznatih koji se jednom godišnje nalaze i u cjelovečernjem eventu vrijeme provode međusobno si spuštajući na najbrutalniji mogući način.

Piše , Objavljeno

Roast bi u doslovnom prijevodu značilo “pečenje”, ali se u showbusinessu taj termin koristi za “kurenje” ili “podjebavanje” određene osobe. Preciznije, radi se o okupljanjima poznatih (uglavnom komičara i osoba iz svijeta zabave) koji se jednom godišnje nalaze i u cjelovečernjem eventu vrijeme provode međusobno si spuštajući na najbrutalniji mogući način. Dakle, roast je totalna suprotnost “toasta“…

Još vam nije jasno zašto bi se netko izlagao javnom izrugivanju? Približit ćemo vam dodatno ovu genijalnu pojavu u svijetu poznatih. Za početak, bira se počašćena osoba koju se te večeri kuri. Individua se posjedne na uzvišeno mjesto, zatim na podij izlazi roastmaster (dakle, majstor ceremonije), a nakon njega se na podiju izmjenjuju prijatelji i fanovi koji u višeminutnim “posvetama” iz sebe izbacuju najgore uvrede na račun počašćenog.

No, da sve ne bi bilo svedeno samo na ponižavanje jedne osobe, govornici se i međusobno spuštaju, tako da na kraju nitko nikome ne ostaje dužan. Roast se u showbusinessu tretira kao velika čast. Da ne dužimo, pogledajte kako je jedna od najbezobraznijih žena komedije Lisa Lampanelli, žena koju nazivaju The Queen Of Mean (kraljica zloće) odala počast Pameli Anderson, pritom se dohvativši i Courtney Love, Andya Dicka, crnaca, homoseksualca i još mnogih drugih (emitirano 2005.)

Roastovi se održavaju još od 1920., ali tada nisu bili otvoreni za javnost. Održavaju se svake godine u New York Friars Clubu, a prvi takav show snimljen kamerama održao se šezdesetih, no bio je znatno ublažen zbog intervencije cenzora. Comedy Central je od 1998.počeo s prenošenjem tih godišnjih okupljanja, a nakon isteka ugovora započinje organizirati i vlastite roastove počevši sa Denisom Learyem 2003. godine.

Roastovi svake godine okupljaju odlične komičare, glumce i selebritije koji ne strahuju od javnog ismijavanja, pa su se na tom mjestu izredali:Anna Nicole Smith, Heidi Klum, Andy Dick, Gilbert Gottfried, Jason Alexander, William Shatner, Sandra Bullock, Flavor Flav, Ben Stiller i mnogi drugi.

Pogledajte jedan od najgenijalnijih momenata u povijesti televizije kada George Takei (Sulu iz Star Treka, glumac koji je u poznim godinama odlučio priznati svoju homoseksualnost) odaje počast Williamu Shatneru (kapetanu Kirku iz Star Treka).

Dakle, kao što ste mogli i zaključiti, cilj je biti što brutalniji, bezobrazniji, uvredljiviji i šokantniji. No, iznad svih posebno se ističe najpoznatiji roastmaster u povijesti televizijski emitiranog roasta, kralj roastinga, i gotovo uvijek najpijaniji, Jeffrey Ross. Ross je svake godine sve brutalniji (i pijaniji) i uz Lampanellicu spada u redovitu postavu svake godine.

Clip koji slijedi snimljen je na roastu u čast Emmitta Smitha (poznatog igrača footballa), a u obzir valja uzeti činjenicu da je Ross u tom trenutku jedini bijelac na pozornici. Bezobrazluk je još veći kada uslijede Rossove rasističke šale koje svakom novom rečenicom postaju sve gore i gore, a klimaks dolazi kada Shaquille O’Neala suptilno naziva majmunom.

Sve u svemu, Idesh! vas upoznaje s problematikom, a YouTube je tu da pogledate kako to rade mnogi slavni komičari koji su prodefilirali kroz show.

Još jednom za kraj… Jimmy Kimmel! (posljednja epizoda emitirana prošlog mjeseca, a zvijezda večeri bio je Flavor Flav)

TAGOVIcomedy central courtney love George Takei Jeffrey Ross Jimmy Kimmel komedija Lisa Lampanelli roast tv

Komentiraj