Igre

Samo za najhrabrije

Banner300


Nova horor igra Daylight biti će drugačija svaki put kada ju pokrenete

Piše , Objavljeno

Šuljanje po mračnim hodnicima jezive bolnice, neobjašnjivi i nadnaravni fenomeni, duhovi i demoni… Daylight ima sve, a posebnost ove igre leži u činjenici da je svakim pokretanjem drugačija!

daylight

Unutar same gamerske subkulture postoji poseban, mističan i većini drugih igrača potpuno neshvatljiv svijet ljudi koji uživaju u horor video igrama. Ono, zamračite sobu, stavite sluške na uši, i peglate po nekakvim napuštenim umobolnicama, jezivim šumama i demonima zaposjednutim labirintima, te uživate u naletima straha koji lede krv u žilama.

Na žalost, iskusniji će igrači već nakon 10-ak takvih odigranih naslova polagano ući u štos, te će ih malo toga moći uistinu preplašiti. Znate da kada svjetla počnu treperiti ili se potpuno ugase slijedi sranje, znate da dječji plač iz susjedne sobe nije dobar znak i da žena u spavaćici, koja stoji ispred vas okenuta leđima, ne želi otići popiti kavu i pogledati  film u kinu. Dizajneri horor svjetova jednostavno nisu toliko originalni, da igrač nakon nekog vremena ne bi skužio mehanizam igre, te se na njega naviknuo. No što ako igra sama generira svoj svijet, i to drugačiji sa svakim novim pokretanjem?

Upravo je takav slučaj s novim survival hororom Daylight, kojega ekipa iz Zombie Studiosa na tržište namjerava izbaciti za mjesec-dva. Igra će dolaziti u PC i PS4 verziji, a baviti će se mladom djevojkom koja se jedne večeri budi u napuštenoj bolnici, ne znajući kako i zašto se tamo našla. Naoružana samo mobitelom sa svjetiljkom, morati će istražiti to jezivo mjesto, te otkriti njegove davno zaboravljene i nimalo simpatične tajne.

Daylight – trailer:

Svijet igre će se zahvaljujući proceduralnom generiranju svakim novim pokretanjem mijenjati, što znači da nikada nećete naići na isti raspored soba, zapreka ili utvara, a time će faktor straha i neočekivanog biti daleko veći. Ljubitelji ovakvih naslova mogu otvoriti šampanjac, jer izgleda da njihova nova omiljena igrica samo što nije stigla…

TAGOVIdaylight horor igrica jezivo računalna igra survival horor

Komentiraj