Film i TV

Još malo paranormalne aktivnosti

Banner300


Novi Paranormal Activity nam donosi crnu magiju, supermoći i jezive djevojčice

Piše , Objavljeno

Paranormal Activity je opako jezivi serijal, a očito je da se publika još uvijek nije zasitila duhova, opsjedanja i hektične kamere iz ruke, jer uskoro stižu čak dva nova nastavka!

Paranormal Activity: The Marked Ones

Iako je bilo najavljeno da će Paranormal Activity 5 u kina doći taman prije Noći vještica (a kada bi nego tada), izlazak filma je morao biti odgođen za iduću godinu, što se sigurno nije svidjelo fanovima ovog jezivog serijala. No, producenti su brzo pronašli način kako da ova već poprilično iscrpljena zlatna koka snese još koje jaje, i to u formi spin-offa. Kako se ono kaže: dok ide, ide!

Paranormal Activity: The Marked Ones smješten je u isti svijet kao i ostali nastavci, te koristi iste paranormalne motive, načine izazivanja straha i prepoznatljivu amatersku kameru. Ipak, neće pratiti originalni serijal i njegovu priču, već će se orijentirati na skupinu latinoameričkih tinejdžera iz kalifornijskog grada Oxnarda (izvorno, film se trebao zvati The Oxnard Tapes).

Nakon što saznaju da im je susjeda poginula, oni odluče napraviti istu stvar kao i svi glupi likovi u američkim horor filmovima (umjesto da poslušaju ekipu iz Hell No! horora) i malo pobliže istražiti njezin stan. Očekivano, počinju se događati razna čudna i jeziva sranja, a uskoro će svima postati jasno da je nekada bolje pušiti crack kao i ostala mlađarija, nego se zajebavati s duhovima…

Paranormal Activity: The Marked Ones – trailer:

Koliko god koncept bio isfuran, ima nešto opako jezivo u djevojčicama koje pričaju kao da ih je zaposjeo demon, sablasnim, blijedim staricama, crnoj magiji i izvlačenju dugačke, crne vlasi kose iz očne jabučice. Ovog će se puta ipak pokušati uvesti neki novi elementi, poput supermoći koje glavni ‘junak’ dobiva nakon što ga zaposjedne zli duh.

Za razliku od originalnog serijala, ovdje su se scenaristi malo više posvetili religijskim motivima, ponajviše onima vezanima uz latinoamerička vjerovanja (vudu, hudu, santeria i ostale stvari u koje je bolje ne dirati) i mitove, a to su oduvijek bile stvari koje su kod gledatelja izazivale nelagodu. Hoće li ovaj spin-off biti bolji od originala ili će se utopiti u moru sličnih jeftinih found footage filmova, vidjeti ćemo već početkom siječnja iduće godine.

TAGOVIduhovi franšiza horor jeza opsjedanje duhova Paranormal Activity: The Marked Ones paranormaln activity

Komentiraj