Film i TV

Najgori filmovi godine

Banner300


Adam Sandler ponovno ima najgori film godine s najviše nominacija za Malinu

Piše , Objavljeno

I dok cijeli filmski svijet željno iščekuje večerašnju objavu nominacija za prestižnu nagradu Oscar, već se sada možemo veseliti budućim osvajačima Zlatne maline.

GrownUps2

Zlatna malina, koja će se ove godine održati 34. put, jedina je prava i medijski koliko toliko popraćena dodjela nagrada za najgore od najgoreg u filmskom svijetu, koja se osvrće na najveće glumačke, redateljske i scenarističke promašaje protekle godine. Do sada su ovu nagradu kući odnijeli (ovo je samo govorna figura, jer gotovo nitko uistinu ne dođe prihvatiti taj kipić velike zlatne maline) zvijezde poput Sylvestera Stallonea, Eddieja Murphyja i Sandre Bullock, a titulu najgoreg filma godine su nosili i takvi promašaji poput Battlefield Eartha i posljednjeg dijela Sumrak sage.

Ove je pak godine glavna zvijezda ponovno Adam Sandler i njegov veliki hit Grown Ups 2, koji je zaradio brdo para, ali ga je kritika svejedno ocijenila kao jedan od najvećih promašaja 2013. godine. Inače, Sandler se već preplatio na Zlatne maline, a svoj je vrhunac doživio 2011. godine, kada je travestija Jack and Jill osvojila sve što se osvojiti dalo.

Grown Ups 2

Grown Ups 2

U kategoriji najgoreg filma godine osim Grown Ups 2 valja spomenuti i SF promašaj After Earth, visokobudžetni Lone Ranger i neshvaćeni Movie 43, a Sandleru će u kategoriji najgoreg glumca konkurencija biti Johnny Depp (Lone Ranger), Ashton Kutcher (Jobs), Jaden Smith (After Earth) i Sylvester Stallone (Bullet To The Head, Escape Plan, Grudge Match).

After Earth

After Earth

Najgore su glumice godine i bivše dobitnice Halle Berry (Movie 43, The Call) i Lindsay Lohan (The Canyons), a pridružiti će im se Selena Gomez (Gateway) i Naomi Watts (Diana, Movie 43). Među sporednim su glumcima u konkurenciji Lady Gaga, Selma Hayek, Lindsay Lohan i Kim Kardashian, te Chris Brown, Taylor Lautner i Will Smith u muškoj kategoriji.

Grown Ups 2, Movie 43 i After Earth su glavni favoriti u kategorijama najgoreg redatelja i scenarista, te cijelog filmskog ansambla, a tu iz prikrajka vreba i A Madea Christmas, koji također ima svog kandidata u gotovo svakoj od ovogodišnjih kategorija. Naposljetku, nagradu za najgori nastavak ili remake će ponijeti Grown Ups 2, Hangover 3, The Lone Ranger, Scary Movie 5 ili Smurfs 2, a moramo priznati da je uistinu teško odlučiti se koji je to više zaslužio.

Movie 43

Movie 43

Mi bismo k’o iz topa mogli navesti još barem 10 filmova i glumaca/glumica koji zaslužuju biti proglašeni najgorima, ali dodjela Zlatnih malina je ionako sve samo ne ozbiljan događaj, koji je tu prvenstveno da nas zabavi prije mnogo ozbiljnijih Oscara. Naravno, uvijek je zanimljivo pogledati hoće li se koji od pobjednika i pojaviti te službeno prihvatiti svoju nagradu (što je 2009. godine učinila Sandra Bullock za ulogu u filmu All About Steve), a službena će se dodjela održati 1. ožujka.

TAGOVIafter earth filmski promašaji movie 43 najgori filmovi godine oscar starci 2 zlatna malina

Komentiraj