Film i TV

Netko će grijati klupu

Banner300


Peta sezona ‘Game of Thrones’ serijala ostala bez jednog od glavnih likova

Piše , Objavljeno

U svom tom moru likova i njihovih doživljaja koje je George R.R. Martin ispričao u knjigama, jednostavno se morala napraviti selekcija za male ekrane. Izgleda da je ovaj put “izvisio” najmlađi junak…

ravenPeta sezona megapopularne fantasy serije Game of Thrones snima se punom parom, a već je palo nekoliko bombastičnih najava i zanimljivih detalja koji bi iduće nastavke mogli učiniti do sada najzanimljivijima u serijalu. No, nije sve toliko bajno u zemlji Westeros, barem ako se pita glavnog pisca i showrunnera serije Davida Benioffa čiji je najvažniji zadatak na kvalitetan način prenijeti stotine likova i njihovih životnih priča sa stranica epskih knjižurina Georgea R.R. Martina na male ekrane. Zbog prilično zapetljane narativne strukture i simultanog praćenja nekoliko desetaka različitih linija priče, to ponekad predstavlja problem pa treba znati povući i neke vrlo oštre poteze.

Tako će najnovija sezona ostati bez tri prilično bitna lika koji će idućih deset nastavaka provesti “na klupi“. Radi se prvenstveno o liku Brana Starka (Hempstead Wright), koji će u kasnijim zbivanjima odigrati vrlo veliku ulogu te o njegovoj pratnji, popularnom Hodoru (Kristian Nairn) i mladoj Meeri Reed (Ellie Kendrick). Podsjetimo, njih smo ostavili u pećini Djece šume, gdje su napokon upoznali mističnog “čarobnjaka” znanog kao Three-Eyed Raven i saznali kakva otprilike sudbina očekuje Brana.

bran

Tu bi negdje trebali nastaviti s pričom, ali ona se uglavnom sastoji od podučavanja mladog Brana raznim tehnikama poput kontrole drugih živih bića i promjene oblika, što bi možda bilo malo dosadno u odnosu na druge priče. Ako se pak odluči preskočiti taj dio s “treningom“, Branova bi priča bila kronološki ispred priča svih drugih likova, što opet ne bi bila najbolja opcija. Zato je odlučeno da će ovu sezonu oni ipak biti u rezervama te da će se s novim moćima i znanjima ponovno priključiti tek u šestoj sezoni. Možda ovo i nije najsretnije rješenje pošto je ova linija priče jedna od najmističnijih i najmanje obrađenih u cijelom serijalu, ali već smo navikli na to da nam George R.R. Martin za neke likove daje samo mrvice…

Nema veze, tu je i dalje spaljena Cersei, nove Aryine pustolovine, Jon Snow na Zidu , uvijek rado viđeni Theon i ostatak ekipe pa neće nedostajati uzbuđenja, a što je novoga u nasilnom i spletkama prepunom svijetu Sedam kraljevstava, vidjeti ćemo već na proljeće iduće godine!

TAGOVIfantasy Game of Thrones George R.R. MArtin Igra prijestolja serija sezona

Komentiraj