Film i TV

Ću-ću, dolazi vlak

Banner300


Prvi trailer za niskobudžetni post-apokaliptični akcić Snowpiercer

Piše , Objavljeno

Veliki hollywoodski blockbusteri često nam ostave gorak okus u ustima, ali zato imamo ovakve ‘malene’ filmove koji dokazuju da nije u novcima sve.

snowpiercer film

Snowpiercer je film za kojega vjerojatno nećete čuti do same premijere, a čak i onda će vam vjerojatno promaknuti. Ipak, zanimljivo je to djelo, koje bi vas moglo itekako ugodno iznenaditi, jer nudi mnogo više nego što se na prvi pogled čini.

Temeljen na francuskom stripu Le Transperceneige, Snowpiercer nas vodi u svijet budućnosti, u kojem je čovječanstvo pokušalo obrnuti globalno zatopljenje, ali je u procesu potaknulo ledeno doba. Većina je izginula, a ono malo preživjelih prisiljeno je cijeli život provesti putujući u ogromnom vlaku (Snowpierceru), sastavljenom od 1001 vagona i pogonjenom perpetum mobile motorom.

Snowpiercer – trailer:

Vrlo vjerojatno vam je mnogo upitnika nad glavom, pa ćemo objasniti. Naime, kao i svugdje na svijetu, tako i na Snowpierceru vlada hijerarhijski sustav: oni koji su moćniji i bogatiji, bliže su prednjem dijelu vlaka, a siromašni su skroz odozada. Ono što Tilda Swinton govori u traileru jest otprilike: “Slušajte naredbe, pokorite se i živite u toj bijedi kako znate i umijete!” Naravno, ekipi se takvo ponašanje ne sviđa, pa odluče dići ustanak, i zauzeti cijeli vlak, jedan po jedan vagon. Vođa te male revolucije je Chris Evans, poznatiji kao Captain America, a pridružiti će mu se i poznati korejski glumac Kang-ho Song, mladi Jamie Bell (u 1000 kuna da će klinac poginuti), te legendarni John Hurt.

snowpiercer film

Pošto je budžet samo 40-ak milijuna dolara, ne može se očekivati nekakva SF perverzija, ali i ovako izgleda prilično dobro. Redatelj je proslavljeni Koreanac Joon-ho Bong (The Host, Memories of Murder), koji će, nadamo se, unjeti malo svježine u već potrošene koncepte i vizure hollywoodskih filmaša. Film se u kinima očekuje krajem godine, a za fanove strip predloška i post-apokaliptičnih filmova (kojih UVIJEK nedostaje), biti će to prava poslastica.

TAGOVIapokalipsa film po stripu post-apokalipsa smak svijeta snowpiercer

Komentiraj