Film i TV

Tomica vs. Elijeni

Banner300


SF spektakl Toma Cruisea impresionirao nas je trailerom punim SF akcije

Piše , Objavljeno

Izgleda da smo se našli usred prave navale blockbuster trailera, a najnoviji je član ove elitne skupine i novi film Toma Cruisa, Edge of Tomorrow.

edge of tomorrow

Posljednjih smo se dana nagledali trailera za 300: Rise of an Empire, The Amazing Spider-Man 2, Jupiter Ascending, Godzilla, a sada je vani i prva video najava za Edge of Tomorrow? Izgleda da nas u idućih pola godine očekuju uistinu vrhunski SF spektakli, koji će nam pošteno isprazniti džepove, ali dobra je vijest da napokon možemo odmoriti od Marvela i već pomalo dosadnih superjunaka (donekle, Pauk ipak kvari prosjek…) Edge of Tomorrow je ostao najviše u sjeni i nema toliki buzz kao ostali kandidati, ali nakon prvog trailera vjerujemo da će se stvari drastično promijeniti…

Edge of Tomorrow – trailer:

Ufff, izgleda će granica između remek-djela i totalnog sranja biti vrlo tanka, ali kao uvijek, dati ćemo mu poštenu šansu da nas oduševi. Tom Cruise u glavnoj ulozi mogao bi biti prednost, ali i teret, a nakon solidnog uspjeha Obliviona izgleda da se vraća na staze stare slave. Partnerica mu je zgodna Emily Blunt, koja se za potrebe ovog filma poprilično nabildala, a glumačku postavu zaokružuje uvijek rado viđeni Bill Paxton.

Iza kamere se pak našao proslavljeni redatelj Doug Liman, koji je u svojoj karijeri imao neke poprilično velike uspjehe (Bournov identitet), ali i neuspješne izlete, među kojima se posebno ističe Jumper. Ipak, prilično tmuran i surov svijet kojega vidimo u traileru, pomiješan sa Starship Troopers humorom (tako kaže Bill Paxton, a njemu uvijek vjerujemo), nabrijanom akcijom i slavnim glavnim glumcima, mogao bi postići solidan umjetničko-financijski uspjeh, a to je na kraju krajeva i jedino bitno.

edge of tomorrow

Inače, priča se temelji na romanu Hiroshija Sakurazake All You Need Is Kill, a za potrebe filma su ju adaptirali hollywoodski teškaši Christopher McQuarrie, Alex Kurtzman i Roberto Orci. Radnja se odvija u bližoj nam budućnosti, kada je čovječanstvo prisiljeno na borbu protiv vanzemaljskih osvajača, a jedan od boraca (Cruise) ubrzo shvaća da svaki put kada pogine (očito nije toliko dobar vojnik kako smo navikli od njega) biva vraćen u prošlost na svoj zadnji dan života, te dobiva priliku popraviti svoje sposobnosti i postati najopakiji stroj za ubijanje kojega je Zemlja ikada vidjela. Naravno, ne sumnjamo da će se tokom filma dogoditi barem 7-8 opakih zapleta i obrata, a sve ćemo to moći gledati već početkom lipnja iduće godine.

TAGOVIakcija edge of tomorrow invazija vanzemaljaca sf Tom Cruise vanzemaljci

Komentiraj