Zabava

Banner300


Smrt na sprovodu

Ako obožavate komedije situacije Blake Edwardsa, ova ne-tako-urnebesna komedija o disfunkcionalnoj obitelji trebala bi zadovoljiti vaše apetite.

Piše , Objavljeno

Na sprovodu svojeg oca Daniel (Matthew McFayden) morati će se suočiti sa svojim bratom Robertom (Rupert Gravesom), uspješnim piscem i plejbojem, sestričnom Marthom (Daisy Donovan) i njenim zaručnikom Simonom (Alan Tudyk) koji se slučajno najeo meskalina, a kako bi stvari totalno izmakle kontroli tu je očev tajanstveni prijatelj i ljubavnik (Peter Dinklage) koji hoće novce. A stvari počinju izmicati kontroli već na samom početku kada nespretni grobari donesu krivog mrtvaca…

Američki redatelj Frank Oz najzaslužniji je po tome što nam je djetinjstvo ispunio živopisnim likovima Muppet Showa, a njegovi filmovi poput The Score ili Stepfordske supruge, bili su, ako ništa drugo, barem zanimljivi. Ovaj film ponajviše podsjeća na komedije situacije kakve je snimao Blake Edwards u kompi s Peterom Sellersom, poput recimo nedostižnog Partya, a i Oz je u karijeri već snimio slični film Dirty Rotten Scoundrelss Michael Caineom i Steve Martinom.

Idesh! Preporuka:Urnebesna komedija, koja vas baš i neće nasmijati do suza, ali dok Will Ferrel ne snimi novu komediju, dajte mu šansu.

Redatelj:Frank Oz
Uloge:Matthew Macfayden, Rupert Graves, Peter Dinklage

TAGOVIfilm frank oz komedija smrt na sprovodu

Komentiraj