Film i TV

Banner300


Spider-Man franšiza ponovno kreće ispočetka i bavi se Peterom Parkerom kao srednjoškolcem

Piše , Objavljeno

Tvornice novca udružene u bezbožni kartel Marvel-Sony kreću u realizaciju trećeg reboota svima nam već omraženog Spider-Mana, ali ovaj put kreću u sasvim drugom smjeru. Da, baš

spider-manZnamo kako su velike filmske korporacije beskrupulozne i ne prezaju pred ničim samo da se domognu kojeg dolara više, ali treći reboot Spider-Mana u posljednjih 15 godina je stvarno previše. Jedini isfuraniji superjunak je eventualno Wolverine, a nama se stvarno više ne da gledati istu priču po 100. put! Sve se dobro zna: mladi i neprilagođeni srednjoškolac Peter Parker, kojeg uglavnom glumi netko u kasnim 20-im ili ranim 30-im godinama života, igrom slučaja nakon ugriza radioaktivnog pauka dobije supermoći koje koristi kako bi bio cool, zbario žensku koja se i inače pali na njega, samo to ne pokazuje dok ovaj ne postane Spidey i naravno, spasi New York od najgorih i najopakijih mutiranih čudovišta koja je svijet vidio i koja su se, igrom slučaja, počela pojavljivati baš kada je Čovjek-pauk postao aktivan. E da, i ujak Ben umire!

I dok je prva trilogija s Tobeyem Maguireom u glavnoj ulozi bila smeće, a nova dva nastavka s Andrewom Garfieldom malo manje, ali i dalje prilično veliko smeće, treća bi se iteracija trebala totalno osloboditi okova prethodnika, napokon odmaknuti od ovih nimalo laskavih epiteta i ponuditi nam nešto potpuno drugačije: dublji pogled u karakter samog Petera Parkera i njegove okoline. Predsjednik Marvel Studiosa Kevin Feige tako najavljuje kako će treći reboot biti fokusiran na Parkerove srednjoškolske dane (u dosadašnjim je nastavcima to uglavnom bio zbrda-zdola natrpani uvod), a to bi ovom liku trebalo dati toliko potrebni obujam. “Neke od meni omiljenih Spider-Man priča se uglavnom događaju dok je on u školi. Želimo se pozabaviti time!“, rekao je Feige te dodao: “To ga čini vrlo, vrlo drugačijim od bilo kojeg drugog lika u Marvelovom svemiru, što je još jedna stvar koju želimo istražiti: koliko je unikatan kada se stavi u kontekst ostalih likova.”

spider-man 2

Lijepa pričica, ali svima je jasno kako se ovdje radi o lovi, a Sonyu i Marvelu izgleda nije bilo dosta 800 milja koje je The Amazing Spider-Man 2 zaradio prošle godine. Može se pretpostaviti kako će se ovim novim likom pokušati okrenuti nešto mlađoj publici jer im većina nadolazećih superjunačkih filmova eksploatira opakije, ozbiljnije i starijoj publici primjerenije protagoniste i radnje tako da je Spidey idealni kandidat za manje zahtjevnu tinejdžersku publiku. Klasično mlaćenje mrtve kobile, ali njihova je lova u pitanju pa neka snimaju što žele… Mi ćemo ih suditi već 28. srpnja 2017. godine za kada je najavljen novi početak Čovjeka-pauka, a jedino što nas još iole zanima jesu negativci i tko će sada dobiti priliku obući legendarni plavo-crveni kostim?!

TAGOVIčovjek pauk Filmovi marvel reboot sony Spider-Man superjunak the amazing spider-man 2

Komentiraj