Film i TV

Silk Road na filmskom platnu

Banner300


Sprema se film o tamnoj strani Interneta, Rossu Ulbrichtu i njegovom Silk Roadu

Piše , Objavljeno

Prošlo je svega dva tjedna od kada su Ross Ulbricht i njegov Silk Road ‘pali’, a borba oko ekskluzivnih prava na tu priču već je okončana. Pobjednik je 20th Century Fox!

silk road

Tajna mreža ilegalne trgovine u mračnim kutevima deep weba, prijetnje, iznude i naručivanje ubojstava… zvuči kao itekako primamljiv scenarij za igrani film, a što je najvažnije, sve se to uistinu dogodilo. O Rossu Ulbrichtu i njegovoj internet stranici Silk Road smo već pisali, a nakon što je ovaj mladić prije svega dva tjedna uhićen i optužen za cijeli niz kriminalnih radnji (među kojima se posebno ističe unajmljivanje plaćenog ubojice), svi su se svjetski mediji pomamili za njegovom životnom pričom.

Ekskluzivu je dobio novinar/pisac Joshua Davis iz magazina Epic, čiji je članak još uvijek u izradi, stoga je poprilično bizarno da su sve velike filmske i TV kuće krenule u rat za otkupom prava na takvo, još uvijek nedovršeno djelo. U današnjem je Hollywoodu tako: pravih i originalnih priča je malo, a ako ne reagiraš na vrijeme, igra je gotova!

Mega korporacija 20th Century Fox uspjela se domoći prava na ekranizaciju toga članka, a posao će odraditi u suradnji s Chernin Entertainmentom. Za adaptaciju i pisanje scenarija već su angažirali jednog od omiljenih američkih pisaca krimića, Dennisa Lehana, koji iza sebe ima bestsellere kao što su Mystic River, Gone Baby Gone i Shutter Island, a nedavno je snimljen i prvi film po njegovom originalnom scenariju, kriminalistička drama Animal Rescue, s Tomom Hardyem i Noomi Rapace u glavnim ulogama.

Dennis Lehane - nije nešto za gledat, ali frajer štanca bestsellere k'o od šale

Dennis Lehane – nije nešto za gledat, ali frajer štanca bestsellere k’o od šale

Inače, ovakav način otkupa prava na ekranizaciju novinskih članaka dobiva sve veće značenje u posljednjih par godina, pa je tako i Oscarom nagrađeni Argo temeljen na članku Epic magazina (autor je bio Joshuah Bearman). Da ne bi bilo zabune, tu se ne radi o klasičnim novinskim crticama na maksimalno dvije stranice, već o pravim pričama koje su više u formi kratke novele, nego običnog članka. A kako se možemo uvjeriti iz mjeseca u mjesec, Hollywoodu opasno ponestaje ideja, tako da je svaka pomoć dobrodošla!

TAGOVIdeep web epic magazin kontroverzna priča novinski članak scenarij scenarij po novinskom članku silk road

Komentiraj