Film i TV

Apes. Together. Strong.

Banner300


Sumrak čovječanstva u novom traileru za Dawn of the Planet of the Apes

Piše , Objavljeno

Ako je suditi po novom traileru za Dawn of the Planet of the Apes, čovječanstvo nema šanse protiv nadolazeće vojske inteligentnih majmuna!

dawn-of-the-planet-of-the-apes-caesar1

Stara izreka kaže: “Što majmun vidi, to majmun želi!” Istina, uglavnom se koristi kao metafora za sve one koji žele upravo ono što ne mogu imati, ali u slučaju filma Dawn of the Planet of the Apes stvar je prilično jasna: vojska inteligentnih majmuna, koji su svoj dom izgradili u malenom šumskom selu, želi prijateljstvo, ljubav i obitelj kakve su vidjeli kod svojih bivših ljudskih gospodara! No, ljudi kao ljudi, ne žele dijeliti svoje ni s kim, a pogotovo ne ‘nižom’ vrstom, pa će doći do neizbježnog sukoba u kojem, kako stvari stoje, mi izvlačimo kraću slamku.

Nastavak hita Rise of the Planet of the Apes iz 2011. godine ponovno u centar stavlja lik prvog visokointeligentnog majmuna na svijetu, čimpanze Caesara (Andy Serkis), koji nakon ustanka svojih primatskih kolega stvara idiličnu zajednicu u šumi blizu San Francisca. Čovječanstvo je za to vrijeme gotovo uništeno majmunskim virusom, pa 10 godina nakon događaja iz prvog filma ljudska civilizacija preživljava kroz manje grupice i plemena. Kada jedno takvo pleme u šumi slučajno naleti na Caesara i njegove majmune, izbiti će sukob koji bi mogao značiti kraj jedne od ovih dviju vrsta. Kako? Pa pogledajte u traileru!

Dawn of the Planet of the Apes – trailer:

Iako svaki film o rasi inteligentnih majmuna koji pokoravaju i na kraju uništavaju čovječanstvo ima urođenu manu u vidu premise o rasi inteligentnih majmuna koji pokoravaju i na kraju uništavaju čovječanstvo, moramo priznati da Dawn of the Planet of the Apes izgleda opako dobro. Napredak računalne tehnologije vidi se u daleko boljim i vjernijim animacijama majmuna, ima dovoljno akcije za sve ljubitelje eye candya, a neće nedostajati niti srcedrapajuće dramaturgije.

dawn of the planet of the apes 1

Jason Clarke i Keri Russell pašu u svojim glavnim ulogama, a već vidimo koliko ćemo mrziti lik kojega igra Gary Oldman. Iako su to sve stvari kojima se možemo veseliti, kupljeni smo već prvim prikazom legendarnog “Ape Shall Not Kill Ape” grafita, tako da se žešće veselimo 17. srpnju i premijeri ovog filma!

TAGOVIapokalipsa budućnost dawn of the planet of the apes majmuni planeta majmuna primati sf

Komentiraj