Zabava

Banner300


Sunshine – (još) jedan SF

Naše Sunce umire. Skupina znanstvenika odlazi u misiju sa specijalnim teretom koji bi trebao udahnuti život umirućoj zvijezdi.

Piše , Objavljeno

Naše Sunce umire. Danny Boyle (redatelj) okupio je skupinu znanstvenika, koje je odabrao Alex Garland (scenarist) i poslao ih u misiju sa specijalnim teretom koji bi trebao udahnuti život umirućoj zvijezdi.

No, na putu ih omete poziv u pomoć kojeg je odaslao davno nestali svemirski brod, a nesretni slučaj dovest će do toga da ekipa neće imati izbora nego da otkrije što je uzrokovalo njegov nestanak. I naravno sve krene u sasvim krivom smjeru…

Boyle i Garland već su surađivali na Plaži (to je ona knjiga u kojoj glumi Leonardo Di Caprio) i na 28 dana kasnije, a Sunshine ne oduševljava i toliko podsjeća na Event Horizon. Sjajna je jedino atmosfera, na granici horora.

Prve dvije trećine filma, Boyle bez problema ulazi u prvu ligu s Kubrickom i Ridleyem Scottom, a onda se dogodi obrat koji je toliko očekivan, da ruši skoro cijelu priču. O čemu se radi, morati će te otkriti sami.

Redatelj:Danny Boyle
Uloge:Cillian Murphy, Michelle Yeoh, Chris Evans, Hiroyuki Sanada

TAGOVIdanny boyle film sf sunshine

Komentiraj