Zabava

Banner300


Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Najkrvaviji mjuzikl svih vremena napokon je tu, a Tim Burton je "ko stvoren� da preuzme ulogu redatelja...

Piše , Objavljeno

Sweeney Todd

Sweeney Todd

Priča o Sweeney Toddu, poremećenom brijaču koji u djelo sprovodi svoj krvavi plan, prvi se puta pojavila još početkom devetnaestog stoljeća, a nakon nekoliko različitih uprizorenja režije se napokon dohvatio čovjek s ogromnim iskustvom i posebnim osjećajem za pomaknute priče. Čim smo čuli da je Tim Burton preuzeo kormilo ovog “broda”, znali smo kako će biti riječ o nezaboravnom iskustvu i kako su šanse za podbačaj projekta vrlo malene.

Burton se odlučio na uprizorenje mjuzikla iz 1979. što je kod nas isprva pobudilo određene sumnje jer ne spadamo među raju s posebnim osjećajem za mjuzikle, ali pretpostavili smo “ako Burton kaže da je to dobro, onda će tako i biti“. I nismo pogriješili. Riječ je o odličnom slasher / mjuziklu koji smo pogledali s guštom jer se radi o jednom od najboljih naslova koji će “pogoditi” naše kino dvorane u prvom kvartalu ove godine (nadamo se kako film neće doći s prevelikim zakašnjenjem).

Sweeney Todd trejler

Radnja prati Benjamina Barkera koji se nakon dugog robijanja vraća u London s jednom jedinom namjerom, osvetiti se ljudima koji su ga utamničili i odvojili ga od njegove žene i kćeri. Barker preko noći postaje Sweeney Todd, popularni londonski brijač s mračnim naumom.
U pomoć mu priskače i gospođica Nellie Lovett, vlasnica najprljavije pekarnice u Londonu, a ujedno i žena preko ušiju zaljubljena u pomahnitalog brijača. Čovjek zaslužan za Barkerove patnje je sudac Turpin, pokvaren i poremećen čovjek koji je prije 15 godina Barkera poslao u Australiju i nakon toga mu “snubio” ženu što nije toliko dobra ideja ako znate da joj je muž poprilično vješt s britvom.

Sve u svemu, ako spadate u skupinu ljudi koji su oduvijek sanjali o filmu koji će se baviti raspjevanim koljačima i sumnjivim kolačima, Sweeney Todd je mjuzikl po vašem kroju, a ako ste pak jedan od onih koji namjeravaju odjebati ovaj film samo zbog toga što se radi o mjuziklu, propuštate odličan film.

Idesh! preporuka
:Tim Burton i pjesma koja se ori svaki puta kada nekom krene krv iz grkljana nije nešto što valja propustiti… Pogotovo ako ste poremećeni ljubitelj mjuzikla!

Režija:Tim Burton
Uloge:Johnny Depp, Helena Bonham-Carter, Alan Rickman…
Trajanje:116 minuta

TAGOVIfilm Helena Bonham Carter johnny deep Sweeney Todd tim burton

Komentiraj