Zabava

Banner300


Turski Sience Fiction

S turskom kinematografijom se sigurno niste baš često susretali, ali Idesh! je za vas pronašao prave bisere, predstavnike turskog SF-a.

Piše , Objavljeno

Možda ste pravi ljubitelj SF-a, možda vodite tajni život kao trakie, a možda vam se od samog prizvuka te kratice diže kosa na glavi. Kojoj god skupini pripadali, postoji nešto što će vam se svidjeti, ne samo da će vam se svidjeti nego ćete sigurno postati pravi obožavatelj. S turskom kinematografijom se sigurno niste baš često susretali, ali Idesh! je za vas pronašao prave bisere, predstavnike turskog SF-a.

No, da raščistimo na početku, ne radi se o originalnim SF uracima već o remakeovima poznatih franšiza. Opće je poznato da se remake rijetko kada može nositi s originalom, ali ako nemate dovoljno love da otkupite prava za prikazivanje originala nego vam je jeftinije napraviti svoj film, onda možete biti sigurni da vas očekuje prava poslastica trasha.

Star Wars

Ako vam se čini da ovaj clip nema ni glavu ni rep, prevarili ste se, ovdje se radi o kratkoj kompilaciji najboljih scena iz (u Turskoj) popularnog filma. Pješčani ljudi su dlakave crvene spodobe, za svjetlosne mačeve je budžet pretanak, pa glavni junak (nismo utvrdili kojeg lika točno predstavlja) lomi negativce golim rukama, a za kostime su poslužili lonci i viteški oklopi. Scene iz izvornika zaista su vješto umontirane u ovaj hommage.

Star Trek

Ovaj clip nije potrebno puno komentirati, potrebno ga je samo pogledati i vidjeti kako izgleda turska verzija kapetana Kirka, kako Spock izgleda kao jedna velika podvala, kako izgleda extra jeftino teleportiranje i kako časnice na brodu nikako ne uspijevaju sakriti guzu ispod minijaturnih haljinica u koje su obučene.

Budući da smo se netom počeli upoznavati s turskom kinematografijom, uskoro možete očekivati kritički osvrt i ekskluzivne najave novih vrhunskih djela sedme umjetnosti.

TAGOVIfilm sf star trek star wars turska video

Komentiraj