Film i TV

Roboti svih zemalja, ustajte!

Banner300


Ustanak vojske robota u kratkom SF filmu Keloid zapalio je Hollywood

Piše , Objavljeno

Kada se govori o trenutno najvrućoj hollywoodskoj robi, ne smije se zaboraviti Keloid, za čijom se dugometražnom verzijom već bori nekoliko jačih producenata.

keloid

Nadamo da ćete se sjetiti gdje ste prvi put pročitali vijest o Keloidu, kada za godinu-dvije budete uživali u novom visokobudžetnom SF spektaklu, u kojem se roboti ustanu protiv svojih ljudskih gospodara, ili protiv drugih robota, ili se ljudi jednostavno krenu pretvarati u kiborge ili što li se već dešava u kratkom filmiću koji ovih dana trese hollywoodska brda.

J. J Palomo je sa svojom ekipom od 6 SFX majstora znanih kao Big Lazy Robot VFX, snimio kratki filmić nazvan Keloid, za što im je trebalo punih godinu dana. Projekt se sastoji od niza scena, kojima je zajedničko prisustvo robota i njihova borba s drugim robotima i/ili ljudima, što je jasan pokazatelj da eventualna dugometražna verzija može ići u nekoliko smjerova. No, najbolje da filmić provjerite i sami…

Keloid – kratki film:

Nije loše, nije loše… Podsjeća malo na Blomkampov District 9, koji je također počeo kao kratki filmić, te se ubrzo raširio poput šumskog požara i od svog tvorca napravio svjetsku redateljsku zvijezdu. I Keloid već ima potencijalne ulagače, pa su se za ovaj projekt udružili Roy Lee iz Vertigo Entertainmenta i Scott Glassgold – Raymond Brothers iz IAM Entertainmenta, firme koja je već vrbovala Paloma, bez obzira na to hoće li ili ne snimati dugometražnu verziju ovoga filma.

keloid

Ako se skupi dobra ekipa i dovoljno para, te napiše barem solidan scenarij, Keloid bi mogao biti film koji želimo pogledati u kinima. No, s obzirom na recentne hollywoodske blockbustere, koji gube stotine milijuna dolara i na kino platna donose uglavnom sramotne, besmislene i dosadne bezvezarije, s pravom se bojimo u kojem bi smjeru ova robotska priča mogla krenuti…

TAGOVIkeloid kratki film roboti robotski ustanak sf trailer

Komentiraj