Film i TV

Reboot nema milosti!

Banner300


Vampirska akcijska rokačina Underworld dobiva reboot, iako nitko to nije tražio

Piše , Objavljeno

Kad smo se već ponadali da ludnica oko vampira polagano umire (pun intended), producenti Underworlda su najavili kako ta franšiza kreće ispočetka. Facepalm!

under

Da se razumijemo, nije da ne volimo Underworld serijal i zgodnu Kate Beckinsale u utegnutom kožnom kostimu, ali što je previše, previše je. Četiri nastavka o borbi drevnih vampira i drevnih vukodlaka, među koje se tu i tamo ubace bijedni ljudi, sasvim je dovoljno da se kaže sve što se trebalo reći. Katica iliti njezin filmski lik, vampirica Selena, roka sve živo i neživo, pritom izvodeći gimnastičke poteze suprotne svim zakonima fizike, ima tu i malo iskrivljene i izmišljene povijesti, svi na kraju nekako navijaju za vukodlake jer krvopije ispadaju totalni elitistički snobovi, i to je otprilike to… the end!

Ali ne, zov love je previše jak pa više od 150 milijuna dolara zarade diljem svijeta na račun posljednjeg dijela, Underworld: Awakening, znači i da se producenti Lakeshore Entertainmenta ne žele toliko lako riješiti svog malenog bisera. Na njihovu žalost, Kate Beckinsale više ne želi igrati Selenu (već su joj četiri banke, vrijeme je da krene raditi nešto ozbiljnije), a i njen muž Len Wiseman, koji je pisao scenarije za sve dijelove i režirao prva dva, također je prilično nezainteresiran, tako da im je ostalo samo jedno logično rješenje: reboot!

under 2

Scenarij za novi početak već se radi, a po tastaturi ga tipka Cory Goodman, kojem je jedini dosadašnji rad jedva prolazni SF Priest iz 2011. godine. S obzirom na stil i fokus prema što spektakularnijim akcijskim scenama, Priest je bio iznimno blizak Underworld serijalu, tako da ovakav izbor nije ništa neobično, ali reći da očekujemo nešto kvalitetno, bilo bi uistinu pretjerano. S druge strane, stati u uski kostimčić malene Katice nije nimalo lako, tako da će svaka druga heroina imati težak zadatak ponoviti ili nadmašiti sve na što smo kroz četiri epizode navikli. Za sada ćemo se suzdržati bilo kakve osude, ali jasno je da se palac lagano naginje prema dole…

TAGOVIKate Beckinsale len wiseman Priest reboot underworld

Komentiraj