Film i TV

Sandlerova nova katastrofa

Banner300


Vikend kino report: ‘Ant-Man’ i dalje prvi, ‘Pixels’ očekivano razočarali

Piše , Objavljeno

Iako je u Pixels ulupano brdo love uz žešću marketinšku kampanju, Adam Sandler na konto može upisati novi promašaj, što je najbolje iskoristio Ant-Man!

pixels 3Od ovog se vikenda očekivalo uistinu mnogo, prvenstveno iz razloga što su u kinima otvorila čak tri prilično jaka naslova, ali niti jedan od njih nije uspio skinuti Ant-Mana s trona. Najnoviji je Marvelov superjunački spektakl tako drugi vikend završio s 24,8 milijuna dolara što je mnogo manje nego drugi, mnogo razvikaniji naslovi istog strip-izdavača, ali i dalje dovoljno za pokrivanje troškova budžeta i dobar uvod u priču za novog heroja i njegovo daljnje pojavljivanje na velikim platnima. Ukupna zarada u domaćim kinima je 106 milijuna dolara, u ostatku svijeta je utrženo 120 milijuna, tako da se do kraja prikazivanja očekuje ne više od 400 milja. Nije bajno, ali nije niti loše kao konkurencija…

Ant-Man - što jest jest, cool maska!

Ant-Man – što jest jest, cool maska!

Pod tim prvenstveno mislimo na Pixels, visokobudžetnu akcijsku komediju za koju, budimo realni, nitko nije očekivao da će uspjeti. Glavni je razlog dakako Adam Sandler i prokletstvo koje nosi na svojim leđima, a sudeći po kritikama i reakcijama publike, Pixels stvarno je jedan od njegovih najgorih filmova (što u konkurenciji drugih katastrofa stvarno govori puno). U premijernom je vikendu film tako zaradio svega 24 milijuna dolara što nikako nije zalog za budućnost, a trenutno je vrlo upitno hoće li se uopće uspjeti pokriti. Kao i u slučaju Arnolda Schwarzeneggera, postavlja se veliko pitanje: Je li došlo vrijeme kada se Adamu Sandleru stvarno ne bi trebalo davati love da snima filmove skuplje od 5 milijuna dolara?!

Pixels - ovako ekipa reagira kada izlaze iz kina nakon filma

Pixels – ovako ekipa reagira kada izlaze iz kina nakon filma

Na trećem se mjestu i dalje dobro drže Minions s novih 22,1 milijun dolara, ali prava lova dolazi sa stranih tržišta gdje je zarazni crtić zaradio ogromnih 500 milijuna dolara. Uz dosta sreće, nije nerealno očekivati i približavanje magičnoj brojci od milijardu dolara ukupnog utrška! Tome se pak ne može nadati komedija Trainwreck koja je drugi vikend prikazivanja završila na četvrtom mjestu sa zarađenih 17,3 milijuna dolara što je jako dobro za “junfericu” Amy Schumer.

Petim je mjestom bolje od očekivanog otvorila sportska drama Southpaw i to sa zaradom od 16,5 milijuna dolara, a pošto je kritika uglavnom podijeljena oko kvalitete samog filma, možemo pretpostaviti kako je glavni mamac za publiku ipak bio Jake Gyllenhaal. Em je nabildan kao životinja, em su ljudi polagano počeli kužiti o kakvom se glumačkom kalibru radi te žele vidjeti hoće li ovo napokon biti taj film koji će mu donijeti zasluženu nominaciju za nagradu Oscar. Nije da ju nije zaslužio…

Southpaw - klasična Rocky shema

Southpaw – klasična Rocky shema

Posljednji je ovotjedni novitet romantična teen komedija Paper Towns koja je otvorila tek šestim mjestom i to sa zaradom od 12,5 milijuna dolara. Nije to mala lova, ali s obzirom na prošlogodišnji neočekivani hit The Fault In Our Stars temeljen na književnom predlošku istog autora (John Green), ipak se očekivalo više. Cara Delevingne i Nat Wolff su svakako dobar mamac u glavnim ulogama i film uglavnom dobiva solidne kritike, ali izgleda da baza fanova istoimene knjige nije bila toliko velika kao u slučaju onih zakačenih za The Fault In Our Stars. S druge strane, film je bio jeftinjara za snimiti pa bi svakako trebao pokriti troškove produkcije…

Paper Towns - tinejdžerice diljem svijeta će ponovno patiti

Paper Towns – tinejdžerice diljem svijeta će ponovno patiti

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

  1. Ant-Man – 24,8 milijuna dolara (106,1 milijun dolara ukupno)
  2. Pixels – 24 milijuna dolara
  3. Minions – 22,1 milijun dolara (261,6 milijuna dolara ukupno)
  4. Trainwreck – 17,3 milijuna dolara (61,5 milijuna dolara ukupno)
  5. Southpaw – 16,5 milijuna dolara
  6. Paper Towns – 12,5 milijuna dolara
  7. Inside Out – 7,4 milijuna dolara (320,3 milijuna dolara ukupno)
  8. Jurassic World – 6,9 milijuna dolara (623,8 milijuna dolara ukupno)
  9. Mr. Holmes – 2,9 milijuna dolara (6,4 milijuna dolara)
  10. Terminator Genisys – 2,4 milijuna dolara (85,7 milijuna dolara)

Idući će vikend svakako proći u znaku 100%-tnog hita Mission:Impossible – Rogue Nation, petog nastavka pustlovina besmrtnog agenta Ethana Hunta kojeg glumi majstor Tom Cruise, a koji ne bi trebao otići kući s manje od 100 milja dolara u prvom vikendu prikazivanja. Gledati starog Tomicu kako se pentra po teretnom zrakoplovu koji polijeće… to se svakako mora učiniti!

Mission: Impossible - Rogue Nation - nije to Tom Cruise film ako nema motora

Mission: Impossible – Rogue Nation – nije to Tom Cruise film ako nema motora

Neku lovu očekuje i ekipa Vacationa, svojevrsnog nastavka/remakea kultne komedije National Lampoon’s Vacation iz 1983. godine, u kojem je jednu od svojih najboljih uloga odigrao nezaboravni Chevy Chase. On će se pojaviti i u ovoj verziji i to kao djed Griswold, koji na putovanje prati svoga sada već odraslog sina Rustya (Ed Helms) i njegovu obitelj. Ne znamo koliko će se isplatiti ovo igranje na nostalgiju, ali u našim se krajevima original prikazuje barem jednom godišnje, tako da bi novi Vacation Hrvatska svakako mogla pogledati!

TAGOVIblockbuster box office film hit kino vikend kino report

Komentiraj