Film i TV

Brzi i žestoki 6 najbolji

Banner300


Vikend kino report: Brzi i žestoki 6 zaradili skoro 100 milijuna dolara

Piše , Objavljeno

Samo tjedan dana nakon što je došao u kina, novi Star Trek je morao potpisati kapitulaciju, a prestigla su ga čak dva konkurenta: Brzi i žestoki 6 i Mamurluk 3.

fast furious 6 slider

Dok jednom svane, drugom smrkne. Tako otprilike ide stara poslovica, a ona se u ovom slučaju može primijeniti na Brze i žestoke 6, te Star Trek Into Darkness. Novi nastavak nabrijane jurnjave i vratolomija koje se kose sa svim zakonima fizike, s Vinom Dieselom i Dwayneom Johnsonom kao glavnim zvijezdama, niti u svojoj šestoj instalaciji nije dosadio publici, tako da je prvog vikenda zaradio čak 98,5 milijuna dolara, postavši time najuspješniji nastavak dugogodišnje franšize. Na takvim brojkama mogu zahvaliti u velikoj mjeri i praznicima u SAD-u (Memorial Day), koji obično znače pune dvorane.

I dok Brzi i žestoki niti nakon šest nastavaka nisu dojadili publici, Mamurluk je sa svojim trećim dijelom doživio popriličan neuspjeh, zaradivši samo 42,4 milijuna dolara. To je više nego duplo manje od prethodnog dijela, što je vrlo jasan znak da je serijal došao svom kraju. Već je drugi dio bio čista kopija izvrsnog originala, a ako je vjerovati kritikama i reakcijama američke publike, niti trojka nije ništa bolja, štoviše.

mamurluk 3

Premda spasi svaki film, izgleda da John Goodman to nije uspio s Mamurlukom 3

Star Trek Into Darkness pao je čak za dva mjesta u odnosu na svoj premijerni vikend, sa zaradom od svega 38 milijuna dolara, dok se ukupna zarada na domaćem ali i vanjskom tržištu od ovoga tjedna popela na otprilike 250 milijuna novaca. To je i dalje prilično slab rezultat, koji J.J. Abramsa i studio nikako ne mogu zadovoljiti. S budžetom od 190 milijuna dolara (a to je vrlo optimistična procjena) i ovakve trendove, moglo bi se dogoditi da se Star Trek ne uspije pokriti, te time donese ponovnu obustavu serijala.

Na četvrtom mjestu otvorio je još jedan novitet, i to animirani film Epic, sa zaradom od 34,2 milijuna dolara, što je otprilike u rangu sa prvim nastavkom Ledenog Doba, i animiranim klasicima poput Robota i Ria. Ipak, premda nije imao toliko bajno otvaranje, mogu se očekivati slični finalni rezultati poput nedavnih The Croodsa, koji su do sada uprihodili preko 500 milijuna dolara.

epic

Epic je klasična animirana zabava za uzraste od 7 do 77

Jedino su još dva filma ovoga vikenda zaradila preko 10 milijuna dolara, a to su Iron Man 3 i Veliki Gatsby. Iron Man 3 je tako na domaćem tržištu do sada zaradio 367 milijuna, dok se ukupna zarada popela na 1,142 milijuna dolara, dovoljno za peto mjesto svih vremena i dostojan kraj jedne sage. Ovoga tjedna pak otvara sljedeći veliki blockbuster, After Earth, jedan od rijetkih ovoljetnih filmova čiji uspjeh na kino blagajnama nije moguće niti pretpostaviti. Zato, možemo najaviti vrlo zanimljiv predstojeći vikend na američkom box officeu.

TAGOVIbox office brzi i žestoki film mamurluk 3 star trek vikend kino report

Komentiraj